BINTEO NTOKOYMENTO: Οι Τούρκοι διακινητές έτοιμοι να περάσουν Σύρους πρόσφυγες στον Έβρο

BINTEO NTOKOYMENTO: Οι Τούρκοι διακινητές έτοιμοι να περάσουν Σύρους πρόσφυγες στον Έβρο

-Πρόκειται για ζευγάρι Σύρων που πλήρωσε 1.800 ευρώ και πέρασε στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχου

Ένα ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ γι’ αυτό που συμβαίνει πλέον καθημερινά στον Έβρο, σας παροσιάζουμε από το Evros-news.gr. Δείχνει δυο Τούρκους διακινητές, στην τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, οι οποίοι ετοιμάζονται να περάσουν με φουσκωτή βάρκα στην απέναντι πλευρά Σύρους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, η περιοχή είναι απέναντι από το χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου και στο βίντεο φαίνονται καθαρά ξαπλωμένοι οι δύο Τούρκοι διακινητές, οι οποίοι είναι χαμογελαστοί αφού πήραν από 900 ευρώ για κάθε άτομο, προκειμένου να τους περάσουν στην Ελλάδα. Όταν οι πρόσφυγες έφτασαν εδώ, έδωσαν το βίντεο στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη, που το έβγαλε στον “αέρα”.

Πρόκειται για ζευγάρι που ήρθε από την Δαμασκό της Συρίας παράνομα μέσω του ποταμού Έβρου και για να περάσει μόνο το ποτάμι, πλήρωσε όπως τονίσαμε 1800 ευρώ για 2 άτομα. Φίλος που γνωρίζει συριακά, μας μετέφρασε ότι αυτό που λέει ο πρόσφυγας που τράβηξε το βίντεο είναι: “Είμαστε στην πλευρά της Τουρκίας. Απέναντι είναι η Ελλάδα και ετοιμαζόμαστε να περάσουμε το ποτάμι με φουσκωτό που έχουμε στη διάθεση μας. από τα δύο άτομα που βλέπετε ξαπλωμένα λες και είναι έτοιμα να… πυροβολήσουν”.

Όπως γράψαμε νωρίτερα, καθημερινά πλέον περνούν τον ποταμό Έβρο πάνω από 300 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες και έτσι κάθε εβδομάδα έρχονται πάνω από 2000 άτομα. Οι κάτοικοι του Έβρου, κυρίως των παρέβριων περιοχών αρχίζουν να φοβούνται, αφού κάθε πρωί όλοι βρίσκουν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στις αυλές και στις αποθήκες τους.

Και δικαιολογημένα αναρρωτιούνται. Τι γίνεται; Θα υπάρξει καμία συντονισμένη επιχείρηση η όλα είναι προγραμματισμένα μα μετατρέψουν και τον Έβρο σε ένα απέραντο hot spotq

Σας ανεβάζω ένα βιντεο οπου φαινονται δυο τούρκοι λαθρέμποροι. το βίντεο μου το έδωσε μια οικογένεια που ήρθε από την Δαμασκό παράνομα μέσω του ποταμού Έβρου και για να περάσει μόνο τον ποταμό πληρώσανε 1800 ευρώ για 2 άτομα. . Κάθε εβδομάδα περνάνε 2000 άτομα από τον Έβρο ,μας βλέπω Hotspot μέχρι τέλος καλοκαιριού. Οι πολίτες του Έβρου αρχίζουν φοβούνται,κάθε πρωί όλοι βρίσκουν μετανάστες στις αυλές και στις αποθήκες τους. Τι γίνεται θα υπάρξει καμία συντονισμένη επιχείρηση η όλα είναι καλά?

Gepostet von Xaris Theoxaridis am Dienstag, 17. April 2018