ΜΠΡΑΒΟ: Με δωρεά Έλληνα του εξωτερικού η ριζική ανακαίνιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

ΜΠΡΑΒΟ: Με δωρεά Έλληνα του εξωτερικού η ριζική ανακαίνιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

Μια σπουδαία ενέργεια από Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, αφού με δωρεά του θα γίνει η ριζική ανακαίνιση και συνολική αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ήδη οι εργασίες ξεκίνησαν από χθες Κυριακή 22 Απριλίου.

Το γεγονός γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης, στην οποία αναφέρει ότι:

“Το περίμεναν επί 16 χρόνια, το ονειρεύτηκαν, το διεκδίκησαν και να τώρα ασθενείς και προσωπικό της μονάδας Τεχνητού Νεφρού βλέπουν να αρχίζει η υλοποίηση του ονείρου τους. Άρχισαν από την Κυριακή 22/4/2018 οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, που περιλαμβάνουν την πλήρη αντικατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, καθώς και την ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Ξεκίνησε ως αίτημα του Διοικητή του Π.Γ.Ν.Ε. από τον πρώτο μήνα που ανέλαβε καθήκοντα, έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο Υγείας, βρέθηκε δωρητής Έλληνας του Εξωτερικού (που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος) και σχεδιάστηκε από κοινού από τον δωρητή, τον Διοικητή του Π.Γ.Ν.Ε. και το προσωπικό της μονάδας, με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου νεφροπαθών. Το κόστος του έργου (εξοπλισμός και εργασίες) καλύπτεται 100% από τη δωρεά”.

Υ.Γ: Αξίζουν σίγουρα εκατομμύρια ΜΠΡΑΒΟ στον Έλληνα του εξωτερικού, που αποφάσισε να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να αναβαθμιστεί η μονάδα αυτή, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των νεφροπαθών της περιοχής μας. Ακόμα μεγαλύτερη αξία αποκτά αυτή η συγκινητική δωρεά, από το γεγονός ότι ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. 

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από τον Διοικητή του ΠΓΝΑ κ.Αδαμίδη, που σε μια προσπάθεια να… οικειοποιηθεί μέρος της σημαντικής αυτής παρέμβασης, θεώρησε σκόπιμο να κάνει ειδική αναφορά στην ανακοίνωση  ότι από τον πρώτο μήνα που ανέλαβε καθήκοντα, υπέβαλλε τέτοιο αίτημα που έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Υγείας. Μπορούσε δηλαδή και να μην γίνει, όταν η Πολιτεία δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για βελτίωση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού των νοσοκομείων; Άλλωστε και η προηγούμενη σημαντική για την υγεία των ασθενών παρέμβαση, στην περιοχή μας ο νέος γραμικός επιταχυντής στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου ήταν και όχι χρήματα της Κυβέρνησης.