“Χάνουμε Τούρκους τουρίστες απ’ τις καθυστερήσεις στα τελωνεία”

“Χάνουμε Τούρκους τουρίστες απ’ τις καθυστερήσεις στα τελωνεία”

Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στα τελωνεία του Έβρου, έχουν ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι τουρίστες που έρχονταν στην περιοχή να προτιμούν πλέον την Βουλγαρία. Αυτό επισημαίνει ο γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματιών Εστιατόρων, εστίασης, καφέ-μπαρ του δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Δαβής.

Στις μηνιαίες συναντήσεις που θα έχει, με τον δήμαρχο, Βαγγέλη Λαμπάκη το σωματείο θα εκπροσωπείται από 12μελή επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε πριν από δύο ημέρες,  προκειμένου να συζητούν ζητήματα που αφορούν στον κλάδο, εξεύρεση τρόπων επίλυσής τους με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και εξυπηρέτησης στους επισκέπτες της πόλης και όχι μόνο.

Στην ατζέντα της επιτροπής, που θα συναντηθεί σήμερα με τον δήμαρχο, αναμένεται να είναι η διαμόρφωση χώρων καπνίσματος εξωτερικά των καταστημάτων χωρίς να υπερβαίνονται τα όρια του σχετικού νόμου και το μείζον ζήτημα της πολύωρης καθυστέρησης στους τελωνειακούς σταθμούς με την Τουρκία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, τουρίστες από τη γειτονική χώρα να επιλέγουν τελικά τη Βουλγαρία ως προορισμό. «Είχαμε σταθερούς πελάτες από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι πλέον δεν έρχονται τόσο συχνά, καθώς όπως μας είπαν οι ίδιοι, σπαταλούν πολλές ώρες στον τελωνειακό έλεγχο, χρόνος που μειώνεται από αυτόν που θα περνούσαν για ένα Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη», είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας . Επιπλέον, σημείωσε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου, θα μπορούν και αυτοί με τις προτάσεις τους μέσω της επιτροπής, να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς, είναι διατεθειμένοι να εναρμονιστούν με τον σχεδιασμό που θα υπάρξει από την δημοτική αρχή, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση