Ναύπλιο: Οι Θρακιώτες της Αργολίδας τίμησαν τα “97α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” (video)

Ναύπλιο: Οι Θρακιώτες της Αργολίδας τίμησαν τα “97α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” (video)

Το ιστορικό Ναύπλιο, η πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την επανάσταση του 1821, τίμησε πανηγυρικά και με εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου τα 97α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Θράκης. Δημιουργός της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, ήταν ο δυναμικός σύλλογος Θρακών Αργολίδας ” Η Θράκη”, με την ενεργό συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θρακιώτης δημοσιογράφος Παντελής Αθανασιάδης (που κατάγεται από το Διδυμότειχο), ο οποίος ανέπtυξε το θέμα: “Ο αγ;vνας των Θρακών βουλκευτών για να σωθεί η Ανατολική Θράκη το 1922”. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του συλλόγου ΘΡΑΚΩΝ της Αργολίδας κ.Πέτρος Νταλιάνης, οι βουλευτές Γκιόλας του ΣΥΡΙΖΑ και Ανδριανός της Ν.Δ και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Πανθρακιk;hς Ομοσποδνίας Νοτίου Ελλάδος Γιώργος Σιαλάκης. Το παρόν έδωσαν οι Θρακιώτες που μένουν στο Ναύπλιο και το Άργος, αλλά και πολοί φίλοι της Θράκης.

Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς της Θράκης από το χορευτικό συγκρότημα Ασίνης-Αγίας Παρασκευής με τον θρακιώτη χοροδιδάσκαλο Λάμπρο Σκουφούλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥς ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΗΧΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 

Πηγή: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι από την προσωπική σελίδα http://sitalkisking.blogspot.gr του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου από το Διδυμότειχο κ.Παντελή Αθανασιάδη, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ

[post_gallery]