Τους άκουσε, αλλά δεν δεσμεύθηκε για “Δήμο Κοσμοσώτειρας” ο Πουλάκης

Τους άκουσε, αλλά δεν δεσμεύθηκε για “Δήμο Κοσμοσώτειρας” ο Πουλάκης

Άνθρακες ο θησαυρός από την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη στον Έβρο, για όσους πίστευαν ότι θα άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας “Δήμου Κοσμοσώτειρας”. Του μετέφεραν το πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών του Τυχερού και των Φερών, να αποσπαστούν από τους δήμους Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, αντίστοιχα, και να συνενωθούν δημιουργώντας τον δήμο «Κοσμοσώτειρας», αλλά δεν πήραν την παραμικρή δέσμευση.

Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών που έχει συσταθεί από το 2010 για τον σκοπό αυτό, απευθύνθηκε στον γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικώνστο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη.  Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος της Κίνησης, Σπύρος Δέδογλου, υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου , στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα επιχειρήματα των κατοίκων, οι οποίοι εξ αρχής διαφώνησαν με το σχέδιο «Καλλικράτης», και επισημάνθηκε ότι η ίδρυση του δήμου «Κοσμοσώτειρας», όχι μόνο είναι βιώσιμη, αλλά θα είχε μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές.

Από την πλευρά του ο κ. Πουλάκης επανέλαβε ότι στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν εξετάζει χωροταξικές τροποποιήσεις, αλλά το γενικότερο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση. «Μας διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι στο επόμενο στάδιο, υπάρχει η σκέψη παρεμβάσεων για εκείνες τις περιπτώσεις που πραγματικά διαπιστώνεται ότι είναι εξαιρετικά δυσλειτουργικές», ανέφερε ο κ. Δέδογλου. «Εφόσον γίνει αυτό, θεωρούμε ότι έχουμε όλα εκείνα τα κριτήρια που μας κατατάσσουν στις περιπτώσεις που θα πρέπει να επανεξεταστούν», υποστήριξε ο ίδιος.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιαδας

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου