Ρίζος: Πρέπει να πειστούν οι θεσμοί για να γίνει αυτόνομο το νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Ρίζος: Πρέπει να πειστούν οι θεσμοί για να γίνει αυτόνομο το νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Πρέπει να δώσουν το “πράσινο φως” οι θεσμοί, οι δανειστές, για να γίνει ξανά αυτόνομο το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αυτό παραδέχθηκε ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η συγχώνευση του με το Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης ήταν μνημονιακή δέσμευση και υποχρέωση και για να αρθεί δεν είναι εύκολο. 

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, με αφορμή την δυναμική συγκέντρωση των κατοίκων του κεντρικού και βορείου Έβρου που ζητούν την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του νοσοκομείου, ο κ.Ρίζος μιλώντας στον ΜΑXIMUM 93,6, καταλόγισε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την συγχώνευση με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και την κατάργηση της αυτονομίας. “Η συγχώνευση έγινε με βάση κάποιες μνημονιακές υποχρεώσεις που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν φεύγει εύκολα από την μέση μια μνημονιακή υποχρέωση. Πρέπει να πειστούν οι θεσμοί για να γίνει αυτόνομο ξανά το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Με δική τους απαίτηση έγινε η συγχώνευση. Το θέμα είναι πως θα μπορέσουμε να ξηλώσουμε αυτές τις δεσμεύσεις.

Στα θέματα υγείας έχουμε μια πολύ αυστηρή επίβλεψη και παρακολούθησηση από τους θεσμούς. Εμείς θέλουμε να αυτονομηθεί ως νομικό πρόσωπο. Μέχρι να μπορέουμε να το κάνουμε, η θέση μας είναι να στηριχθεί η λειτουργία του. Κακό είναι να σβήνουμε ότι έγινε μέχρι τώρα, να ξεχνάμε τί προηγήθηκε”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πάντως σύμφωνος με τις κινητοποιήσεις αυτές. ” Εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω κακό να κινητοποιείται ο κόσμος. Είναι θεμιτό να αντιδρούν και να διεκδικούν οι πολίτες την στήριξη σε ένα δημόσιο ίδρυμα. Δεν θέλω τον κόσμο να κάθεται σπίτι του και να κοιτάει από μακριά. Να μην είναι στον καναπέ αλλά να παρεμβαίνει και να πιέζει”.