Την Πέμπτη η νέα διοίκηση, με Πρόεδρο τον Σταυράκογλου στην Τράπεζα Έβρου

Την Πέμπτη η νέα διοίκηση, με Πρόεδρο τον Σταυράκογλου στην Τράπεζα Έβρου

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τάπεζας Έβρου, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή. Όλα δείχνουν ότι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Σταύρος Σταυράκογλου που πήρε και τις περισσότερες ψήφους από τα υποψήφια Εκτελεστικά Μέλη (2.548), θα είναι και ο νέος Πρόεδρος της Τράπεζας. Μάλιστα εδώ και τρεις μήνες, όπως και τα υπόλοιπα υποψήφια Εκτελεστικά Μέλη, πέρασε από τον λεπτομερή έλεγχο της ΤΡάπεζας της Ελλάδος. 

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου είκοσι χρόνια συνεχούς λειτουργίας, τα μισά περίπου από τα οποία σε δύσκολες συνθήκες βαθιάς ύφεσης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Όλγας Ορφανίδου στην ΕΡΤ,  σκατά ην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Ντουμανίδης: «Η τράπεζα μας έχει αποδείξει με την πολύχρονη επιτυχημένη πορεία της, ότι διαθέτει μεγάλες αντοχές, είναι χρήσιμη για τον τόπο μας και η παρουσία της είναι επιβεβλημένη. Το ποιο ενθαρρυντικό στοιχείο για το 2016 ήταν η εγγραφή των 505 νέων μελών, με τον συνολικό αριθμό των συνεταίρων να φτάνει τους 6.673″. Στην καταγραφή των θετικών στοιχείων , ήταν επίσης η αύξηση των καταθέσεων κατά 9% (από 43,1 εκ. ευρώ σε 47 εκ. ευρώ).

Από την πλευρά του ο κ.Σταυράκογλου που αναμένεται να είναι ο νέος Πρόεδρος, επεσήμανε: «Μέσα σε ένα ορυμαγδό οικονομικών κυρίως στο πιστωτικό σύστημα η ΣΤΕ κατόρθωσε να κρατηθεί να διατηρήσει τους απαιτούμενους δείκτες από την τραπεζική νομοθεσία πολύ υψηλά, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει και να διευρύνει την βιωσιμότητα της σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου βάσει καταστατικού μπορεί και συνεργάζεται μόνο με φυσικά η νομικά πρόσωπα που έχουν καταγωγή η επιχειρηματική έδρα στον Έβρο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οτιδήποτε επενδύεται, οτιδήποτε χρηματοδοτείται ,οποιαδήποτε είδους συνεργασία αποδίδει κάποια υπεραξία συναλλαγματική, όλη αυτή η υπεραξία επιστρέφεται και επενδύεται πάλι στον νομό.

Είναι πολύ σημαντικό το να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και όχι μόνο και τα φυσικά πρόσωπα τα οποία θα ζητήσουν στήριξη μέσα στο πλαίσιο το νομικό που επιτρέπεται από την Τράπεζα, για να μπορέσουμε να δώσουμε και εμείς μια ώθηση στις ιδιαιτερότητες της περιοχής.  Η Τράπεζα είναι προσαρμοσμένη και θα προσαρμοσθεί ακόμη περισσότερο στις ιδιαιτερότητες τις οικονομικές του νομού Έβρου και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ώστε να δουν την ΣΤ με το λογότυπο που αναφέρει ότι, είναι η δική μας τράπεζα,» υπογράμμισε ο κ.Σταυράκογλου.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Όλγα Ορφανίδου