Χριστίνα Καραφυλλάκη: Η εβρίτισσα του RisingStar κάνει διακοπές στην Αλεξανδρούπολη (Αποκλειστική συνέντευξη)

Χριστίνα Καραφυλλάκη: Η εβρίτισσα του RisingStar κάνει διακοπές στην Αλεξανδρούπολη (Αποκλειστική συνέντευξη)

-Έρχομαι για διακοπές κάθε χρόνο στο σπίτι μας στην Χιλή Αλεξανδρούπολης και στο χωριό  μου, το Σοφικό Διδυμοτείχου

-Φυσικά και θα ήθελα να τραγουδήσω κάποια στιγμή στον τόπο μου, όπου γίνονται πολλές εκδηλώσεις το καλοκαίρι και πηγαίνω σε κάποιες και εγώ

-Μπορούσα να προχωρήσω περισσότερο στο RisingStar και στενοχωρήθηκα που δεν κατάφερα να δείξω τις δυνατότητες μου.

-Οι Ολλανδοί αγαπούν πολύ την ελληνική μουσική και το δείχνουν σε κάθε συναυλία μου

 

Στον αγαπημένο της Έβρο, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες για διακοπές η Χριστίνα Καραφυλλάκη, η συντοπίτισσα μας τραγουδίστρια από το Σοφικό Διδυμοτείχου , η οποία πήρε μέρος στο φετινό RisingStar του ΑΝΤ1, ενώ ζει και εργάζεται στην Ολλανδία όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε από μετανάστες γονείς.

Στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης με φόντο τον Φάρο της πόλης

Η Χριστίνα, με την καθαρή, σπουδαία λαϊκή φωνή, περνάει τις μέρες των διακοπών μαζί με τους γονείς της στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στη Νέα Χιλή, όπου η οικογένεια της διαθέτει εξοχικό σπίτι. Φυσικά βρέθηκε και στο χωριό της, το Σοφικό, για να δει συγγενείς, φίλους και γνωστούς, ενώ έκανε και τις βόλτες της σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο.

Στους δρόμους του χωριού της, του Σοφικού Διδυμοτείχου

Το evros-news.gr μίλησε μαζί της όχι μόνο για τις διακοπές, αλλά την παρουυσία στο RisingStar, την καριέρα και τις εμφανίσεις της στην Ολλανδία, όπου είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στους Ολλανδούς και φυσικά τους στόχους και τα σχέδια της.

-Διακοπές λοιπόν στην ιδιαίτερη πατρίδα σου. Έρχεσαι συχνά στον Έβρο;

Χ.Κ: “Ερχόμαστε μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον με τους γονείς μου, για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε από την κούραση της δουλειάς και τις πολλές υποχρεώσεις. Έχω έρθει βέβαια και Χριστούγεννα και Πάσχα κάποιες φορές”.

-Δεν ξεχνάς τον τόπο καταγωγής σου, αν και δεν γεννήθηκες, ούτε μεγάλωσες εδώ;

Χ.Κ: “Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, όπου ήταν οι γονείς μου μετανάστες. Από μικρή όμως ερχόμουν στο χωριό μου, το Σοφικό και στον Έβρο. Έχουμε το σπίτι στην Αλεξανδρούπολη και μου αρέσει πολύ αυτός ο τόπος. Τον αγαπώ όχι μόνο γιατί είναι η περιοχή απ΄ όπου κατάγομαι, αλλά και επειδή είναι πανέμορφος, εδώ βρίσκονται συγγενείς και φίλοι”.

-Στο νομό μας γίνονται πάρα πολλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι. Θα ήθελες να εμφανιστείς κάποια στιγμή και να σε δουν από κοντά οι συντοπίτες σου;

Χ.Κ: “Φυσικά και θα το ήθελα. Το ρωτάτε; Θα ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή και θα μου έδινε τεράστια χαρά να τραγουδήσω στην περιοχή μου και να με ακούσουν από κοντά οι συντοπίτες μου. Έχω κάνει κάποιες εμφανίσεις σε άλλες περιοχές της πατρίδας και είμαι ανοιχτή σε κάθε πρόταση, αφού έτσι και αλλιώς τα καλοκαίρια βρίσκομαι εδώ και μάλιστα πηγαίνω και παρακολουθώ και εγώ πολλές από τις εκδηλώσεις αυτές”.

Με συγγενείς και φίλους στο Σοφικό Διδυμοτείχου, το χωριό της

-Θρακιώτικα τραγουδάς;

Χ.Κ:”Αν και το ρεπερτόριο μου είναι λαϊκά τραγούδια και μου αρέσουν πολύ η Γλυκερία, ο Πασχάλης Τερζής, η Ρίτα Σακκελαρίου, φυσικά και στις εμφανίσες μου τραγουδάω είτε τα Λιανοχουρταρούδια  ή κανέναν Στέργιου”.

-Πες λίγο για το ξεκίνημα σου στο τραγούδι. Πως προέκυψε;

Χ.Κ:¨Από μικρό παιδί  η μουσική είναι η ζωή μου. Έτσι λοιπόν ασχολήθηκα μετά τα 10 μου χρόνια όταν και ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής και πιάνου . Μου άρεσε η λαϊκή μουσική και φυσικά η παραδοσιακή, με πρώτα ασφαλώς τα θρακιώτικα.

Στην αρχή το είχα σαν χόμπι, τώρα έγινε επάγγελμα. Είναι κάτι που έτσι και αλλιώς με ευχαριστεί και με γεμίζει. Ασχολούμαι παράλληλα με την βασική μου δουλειά, η οποία το εστιατόριο “Νοσταλγία” που έχουμε στην Ουτρέχτη με τους γονείς μου. Εκεί κάνω και εμφανίσεις με την ορχήστρα που συνεργάζομαι και έρχονται πάρα πολλοί Ολλανδοί, οι οποίοι από τις διακοπές τους στην Ελλάδα εκτός από το φαγητό, μαθαίνουν και αγαπούν και την μουσική μας.

Παράλληλα κάνω περιοδείες σε όλη την Ολλανδία και τραγουδώ σε συναυλίες και εκδηλώσεις που διοργανώνονται είτε σε υπαίθριο χώρο, είτε σε θέατρα. Θεωρώ κορυφαία μου στιγμή την περσινή περιοδεία με τον Μάκη Σεβίλογλου, που είναι σπουδαίος συνθέτης από την Κοζάνη, αλλά έρχεται συχνά στην Ολλανδία. Μαζί λοιπόν  κάναμε μια μεγάλη περιοδεία στα καλύτερα θέατρα της Ολλανδίας”. 

-Μου είπες ότι οι Ολλανδοί αγαπούν την ελληνική μουσική και τα τραγούδια μας;

Χ.Κ:”Αγαπούν την Ελλάδα συνολικά. Την μουσική και τα τραγούδια μας φυσικά και σε αυτό πιστεύω ότι έχουν παίξει ρόλο και Έλληνες που έκαναν καριέρα στο εξωτερικό, όπως ο Ντέμης Ρούσσος, η Νανά Μούσχουρη, η Βίκυ Λέαντρος και άλλοι”. 

“Ήθελα να προχωρήσω περισσότερο στο Rising Star

‘Ισως να μην μου ταίριαζε το “Δυνατά” της Αρβανιτάκη”

-Πάμε τώρα στην συμμετοχή σου στο  RisingStar. Πως προέκυψε;

X.K:”Η απόφαση δεν ήταν δίκη μου , αλλά της θείας μου της Βάσως. Εκείνη πήρε την πρωτοβουλία να δηλώσει συμμετοχή για μένα στο παιχνίδι, γιατί πίστευε στις δυνάμεις μου. Όταν μου τηλεφώνησαν από τον ΑΝΤ1 ξαφνιάστηκα, αλλά προσπάθησα να βάλω τα δυνατά μου και να τα καταφέρω. 

Είχα πάρει μέρος και παλαιότερα στο “Να η ευκαιρία”, με κριτική επιτροπή τον κύριο Χρήστο Νικολόπουλο, την κυρία Λίτσα Διαμάντη”.

-Δεν προχώρησες πάντως όσο θα ήθελες. Έτσι δεν είναι;

Χ.Κ:”Στενοχωρήθηκα γιατί δεν είχα την ευκαιρία μένοντας περισσότερο, να δείξω την φωνή μου και τις δυνατότητες που έχω. Όλοι μου λένε πως μπορούσα να πάω πιο ψηλά. Ίσως να μην μου ταίριαζε το κομμάτι “Δυνατά” της Ελευθερίας Αρβανιτάκη που επιλέχθηκε να τραγουδήσω.  Χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει κάποια ευθύνη ο δάσκαλος μου, ο κύριος Κώστας Μακεδόνας. Αντίθετα, με βοήθησε πάρα πολύ. Όπως και οι άλλοι κόουτς και οι άνθρωποι της παραγωγής”.

-Ίσως αν είχες ‘δάσκαλο” την Δέσποινα Βανδή, που είναι και… εβρίτισσα νύφη μια και έχει παντρευτεί το Ντέμη Νικολαίδη, να πήγαινες καλύτερα;

Χ.Κ: “Λέτε;(ξεσπάει σε γέλια). Δεν θέλω να κοιτάω πίσω, αλλά μπροστά και να είμαι αισιόδοξη ότι τα καλύτερα έρχονται”.

Στο εξοχικό της στην Χιλή Αλεξανδρούπολης, με φόντο την θάλασσα του Θρακικού πελάγους

-Κι αυτά τα καλύτερα ποιά είναι Χριστίνα;

Χ.Κ: “Ένα προσωπικό CD στην Ελλάδα, το οποίο φυσικά θα κυκλοφορούσε και στην Ολλανδία όπου έχω πολλούς που με αγαπάνε, θα ήταν ότι καλύτερο. Υπάρχουν κάποια σχέδια και συζητήσεις για συνεργασίες, αλλά δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο αυτή την στιγμή”. 

-Μήπως με τον Μάκη Σεβίλογλου; Γιατί απ’ ότι ξέρω έχει γράψει τραγούδια για πολλούς κορυφαίους έλληνες τραγουδιστές, με πρώτο τον Βασίλη Καρρά;

Χ.Κ: “Όταν έχω κάτι συγκεκριμένο, θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε. Τώρα δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο. Θέλω να κάνω σταθερά και προσεκτικά βήματα και όχι να ρισκάρω με κίνδυνο να απογοητευθώ”.

-Σε ευχαριστούμε πολύ και καλή συνέχεια στις διακοπές σου.

Χ.Κ: “Εγώ σας ευχαριστώ. Καιρός να πάω στην πεντακάθαρη και πανέμορφη παραλία της Αλεξανδρούπολης για να δροσιστώ λίγο, όπως κάνω άλλωστε κάθε φορά που έρχομαι στον τόπο μου. Χαιρετισμούς σε όλους τους Εβρίτες, αλλά και στους συμνπατριώτες μας σε όλα τα μέρη της Γης και φυσικά σε όλους τους Έλληνες ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό, αλλά έχουν στο μυαλό, στην καρδιά και την ψυχή τους την Ελλάδα. Αυτό να το ξέρετε”.