Για Αμερικανικές επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη συζήτησαν απόψε Χατζημιχαήλ και Silver

Για Αμερικανικές επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη συζήτησαν απόψε Χατζημιχαήλ και Silver

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση για τις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις στη Θράκη και ιδιαίτερα στην Αλεξανδρούπολη, είχαν απόψε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας της Θράκης και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίονος Χατζημιχαήλ, με το νέο Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Keith Silver.

Ο κ.Sliver που ήρθε στην Ελλάδα από τη Μαδρίτη και αντικατέστησε τον προκάτοχο του κ. Bryan Larson, που πριν λίγο καιρό είχε επισκεφθεί την περιοχή μας και είχε άριστες σχέσεις με την ΟΕΕΘ και προσωπικά με τον κ.Χατζημιχαήλ. Ο τελευταίος είχε κατ’ ιδίαν δίωρη θεσμική συνάντηση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο Grecotel με το νέο Εμπορικό Ακόλουθο των Ηνωμενων Πολιτειών, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την οικονομία και επιχειρηματικότητα του Έβρου και της Θράκης, την συμμετοχή των Αμερικανών στα επιχειρηματικά δρώμενα της περιοχής (με σαφή εστίαση στην Αλεξανδρούπολη), την γενικότερη παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλεξανδρούπολη.  Ακόμα, την από κοινού συνεργασία και δραστηριοποίηση του Εμπορικού Τμήματος της Αμερικανικής Πρεσβείας με την ΟΕΕΘ και τους υπό σύσταση οργανισμούς της.

Ακολούθησε γνωριμία και σύσκεψη με μέλη της ομάδας στελεχών και συνεργατών του Προέδρου της ΟΕΕΘ, ο οποίος εξέφρασε την έκδηλη η ικανοποίηση του τόσο από την σημερινή συνάντηση, όσο και από την έως σήμερα στενή συνεργασία με τους αξιωματούχους του Εμπορικού Τμήματος και της Διεύθυνσης Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ. Γιατί όλα αυτά είναι στοιχεία που δείχνουν πως ο γενικός στόχος της πυροδότησης των εξελίξεων και της επίσπευσης των αποφάσεων και διαδικασιών για μία σειρά από θέματα που αφορούν την ευρύτερη χερσαία αλλά και θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, επιτυγχάνεται με σταθερά βήματα.

Βέβαια, για να περάσουν όλα αυτά από τις συζητήσεις και τη θεωρία στην πράξη και να μετουσιωθούν σε συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα, απομένει το δύσκολο και ίσως χρονοβόρο τμήμα της υλοποίησης τους. Ασφαλώς όμως το γεγονός ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα επικεντρώνεται στην περιοχή μας τόσο με τον προηγούμενο Εμπορικό Ακόλουθο της όσο και με τον αντικαταστάτη του, είναι ιδιαίυερα σημαντικό.