Γέμισε Θράκη το Ηρώδειο στην τιμητική βραδιά για τον Χρόνη Αηδονίδη (φωτό+βίντεο)

Γέμισε Θράκη το Ηρώδειο στην τιμητική βραδιά για τον Χρόνη Αηδονίδη (φωτό+βίντεο)

Γέμισε Θράκη το Ηρώδειο το βράδυ της Κυριακής, στην τιμητική βραδιά για τον κορυφαίο Χρόνη Αηδονίδη και παρουσία κορυφαίων καλλιτεχνών με την παράσταση “Ένα τραγούδι για τη Θράκη 1906” με την συμμετοχή της σπουδαίας ορχήστρας Εστουντιαντίνα και την οργάνωση του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας “Η Αγχίαλος”.

Ο Γιώργος Νταλάρας που υποκλίθηκε άλλη μια φορά στον “δάσκαλο” Χρόνη Αηδονίδη, η Ελένη Βιτάλη, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Βαγγέλης Δημούδης, η Μαρίνα Ζωγράφου αλλά και παραδοσιακοί μουσικοί της Θράκης, μαζί με τον Λευτέρη Ζέρβα και την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. χάρισαν μοναδικές στιγμές στις χιλιάδες που κατέκλυσαν το Ηρώδειο.

Εκεί, κάτω από την Ακρόπολη αντήχησαν και πάλι οι θρακιώτικοι ρυθμοί και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Αιγινίου Ανατολική Ρωμυλία εντυπωσίασε με την εμφάνιση του.

Οπότε για μια ακόμη φορά ακούστηκε το σύνθημα: Η Θράκη είναι παντού. Με τα τραγούδια, τους ρυθμούς και την τεράστια ιστορία και παράδοση της.

 

 

[post_gallery]

Μοιραστείτε το άρθρο

Ένα σχόλιο

  1. Ανατολική Ρωμυλία Έβρου - Αλεξ/πολη

    Δεν ήταν τιμητική βραδυά για τον Χρόνη Αηδονίδη, τιμήθηκε σαν θρακιώτης ο Χρόνης αλλά η εκδήλωση ήταν για το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου της Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης στα δυτικά παράλια του Εύξεινου Πόντου το 1906. Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αγχιαλιτών της Αθήνας.

Απάντηση