Δημοσχάκης: Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη

Δημοσχάκης: Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη

Στη Δοξολογία που τελέστηκε στην Ι Ν των Αγ. Θεοδώρων στην Ορεστιάδα για την εορτή του Αγ. Αρτεμίου παραβρέθηκε  ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος γιόρτασε την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Προστάτη αυτής Αγ. Αρτέμιο μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας,

Στη συνέχεια παρέστη και σε παρόμοια εκδήλωση  στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδ/χου.  Σε δήλωσή του για την Ημέρα της Αστυνομίας τόνισε:

«Η Ελληνική Πολιτεία με Νόμο της όρισε την 20η Οκτωβρίου ως ημέρα τιμής της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσφορά της στην Κοινωνία και στην Πατρίδα!

Η Εκκλησία μας γιορτάζει σήμερα τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου,ο οποίος ορίστηκε με Π Δ ως  προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας και των στελεχών της

Η στάση ζωής του, η αφοσίωση του, η γενναιότητά του και ο μαρτυρικός του θάνατος  σφραγίζουν την πίστη στο καθήκον, αποτελώντας σήμερα το πρότυπο για κάθε Αστυνομικό.

Τιμούμε τον Έλληνα Αστυνομικό, ο οποίος κάτω από δύσκολες συνθήκες, στέκεται δίπλα στον πολίτη, εκτελώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης το καθήκον του απέναντι στην Κοινωνία ,στην Δημοκρατία και στην Πατρίδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και τους Αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι την ειρήνη, την ευνομία, την ελευθερία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Χρόνια Πολλά στην Ελληνική Αστυνομία, χρόνια πολλά στον Έλληνα Αστυνομικό».