Αγοράζει το παλιό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο δήμος Διδυμοτείχου για να γίνει Πολυχώρος Πολιτισμού

Αγοράζει το παλιό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο δήμος Διδυμοτείχου για να γίνει Πολυχώρος Πολιτισμού

Στην τελική ευθεία έχει μπει η αγορά από τον δήμο Διδυμοτείχου του παλιού Στρατιωτικού Νοσοκομείου (ΚΙΧΝΕ) από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου στη συνέχεια να δημιουργήσει εκεί με ανακαίνιση και διαμόρφωση των κτιρίων έναν Πολυχώρο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, υπάρχει ήδη συμφωνία για την καταβολή του χρηματικού ποσού των 28.000 ευρώ εκ μέρους του δήμου Διδυμοτείχου και παραχώρηση ενός οικοπέδου το οποίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή της XVI Μεραρχίας Πεζικού, στην αρμόδια διεύθυνυνση του ΥΠΕΘΑ που χειρίζεται θέματα στρατιωτικής περιουσίας εκ μέρους του Πάνου Καμμένου. Πριν λίγο καιρό μάλιστα βρέθηκε στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τοπαλούδης με εντολή από τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη να “τελειώσει” το θέμα, όπως και έγινε.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα μπορούσε βέβαια να έχει ολοκληρωθεί και να προχωρήσει πολύ νωρίτερα, αλλά το οικόπεδο που ζητούσε ως αντάλλαγμα το υπουργείο, ήταν μπλοκαρισμένο από εργολάβο που είχε να παίρνει χρήματα για έργα που έκανε στον δήμο(πριν την θητεία του κ.Πατσουρίδη) και θα έπρεπεπρώτα να τα εισπράξει για να… απελευθερωθεί ο χώρος. Κάτι που έγινε τελικά και η υπόθεση αναμένεται να προχωρήσει με την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων.

Ήδη στο παλιό στρατιωτικό νοσοκομείο έχουν εγκατασταθεί κάποιοι Πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης, όπως η “Θεοδώρα Καντακουζηνή” και ο Σύλλογος Ποντίων “Ρωμανία” που πρόσφατα μάλιστα έκανε και τα εγκαίνια των γραφείων. Υπάρχουν όμως και άλλα αναξιοποίητα κοαι σε κακή κατάσταση κτίρια. όπου θα δημιοπυργηθεί αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδρίων και χώροι για να στεγαστούν και οι άλλοι σύλλογοι του Διδυμοτείχου που το επιθυμούν, ώστε να μετατραπεί σε κια πολιτιστική “κυψέλη”.