Πέτροβις: Κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μην επαναληφθούν πλημμύρες προηγούμενων χρόνων

Πέτροβις: Κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μην επαναληφθούν πλημμύρες προηγούμενων χρόνων

Την προσπάθεια της Αντιπεριφέρειας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να θωρακιστεί ο νομός Έβρου και να μην επαναληφθούν οι πλημμύρες των προηγούμενων χρόνων, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς κατά την χθεσινή συνεδρίαση των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Η σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου είχε κύριο στόχο τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου. Ο κ.Πέτροβιτς δήλωσε πως: «Στόχος της σημερινής συνεδρίασης είναι να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους προκειμένου να είμαστε έτοιμοι κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων που προκαλούνται συνήθως από τους μεγάλους ποταμούς που διασχίζουν την περιοχή μας.

Το πιο σημαντικό είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η ετοιμότητα στη λογική του προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν. Αυτό το επαναλαμβάνουμε διαρκώς καθώς τα προηγούμενα χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες σοβαρών καταστροφών που προκλήθηκαν από πλημμύρες της περιόδου 2014-2015, που θα μείνει στη ιστορία ως ένα τραγικό πλημμυρικό φαινόμενο με σοβαρές καταστροφικές συνέπειες για τον Έβρο».

Αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν υλοποιηθεί ο κ. Πέτροβιτς  είπε «Σήμερα, δύο χρόνια μετά, έχουν αποκατασταθεί 153 ρήγματα από τις πλημμύρες εκείνης της περιόδου, έχουμε εκτελέσει έργα που ξεπερνούν τα 22 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Βάζουμε προτεραιότητες, στηρίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση και έχουμε ως στόχο το επόμενο διάστημα να κάνουμε ακόμη περισσότερα έργα συντηρήσεων, προκειμένου να υποστηρίξουμε καλύτερα τις υφιστάμενες υποδομές. Βέβαια, όλοι γνωρίζουν ότι οι ποταμοί είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών. Εντούτοις, εμείς ως Περιφέρεια, κάνουμε αυτό που πρέπει και μας αναλογεί προκειμένου να προστατέψουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες και τις περιουσίες τους».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Ιωάννης Παπαϊωάννου, εκπρόσωποι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του στρατού, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε, της ΔΕΗ, του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», της ΕΥΔΕ Έβρου, της Διεύθυνσης Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων, του Γ.Ο.Ε.Β. και των Τ.Ο.Ε.Β., εθελοντικών οργανώσεων, υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*