Καβουρμάς Δελιντζή-Διδυμότειχο: Ο κορυφαίος σε ποιότητα Καβουρμάς που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες

Καβουρμάς Δελιντζή-Διδυμότειχο: Ο κορυφαίος σε ποιότητα Καβουρμάς που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες

Ο κορυφαίος σε γεύση, ποιότητα, γνήσια υλικά και παραδοσιακό τρόπο παρασκευής Καβουρμάς Δελιντζή από το Διδυμότειχο, τώρα έγινε και ο Καβουρμάς του ρεκόρ Γκίνες, αφού κατέχει πλέον μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. 

Το Διδυμότειχο και ο Έβρος έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι, που η προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου, του Χρήστου Δελιντζή, ιδιοκτήτη του ομώνυμου Κρεοπωλείου που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της “πόλης των κάστρων”, την Ελευθερίου Βενιζέλου 28, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση πήρε μέρος  στις 22 – 26 Μαρτίου 2017 στην Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης, στην οποία φτιάχτηκε ο καβουρμάς μήκους 15,1 μέτρων, διαμέτρου 16,5 εκατοστών και βάρους 297,8 κιλών, ο οποίος και κατέκτησε Βραβείο Guinness για τον μεγαλύτερο Καβουρμά στον κόσμο.

Ο Χρήστος Δελιντζής παρέλαβε το βραβείο Γκίνες

Πριν λίγες ημέρες ο ιδιοκτήτης της εταιρείας  ΔΕΛΙΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ Κρεοπωλείο, βρέθηκε στο Επιμελητήριο Ξάνθης και παρέλαβε από τα χέρια του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη το βραβείο, μαζί με τους εκπροσώπους των άλλων τριών εταιρειών.

Τον κ. Γιάννη Βασιλειάδη, ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου στην Αλεξανδρούπολη “Νόστιμα” και τους Απόστολο Παπαδόπουλο και Τζεμαλή Καραχασάν από την Ξάνθη, οι επιχειρήσεις των οποίων συμμετείχαν στην παρασκευή του καβουρμά που φτιάχτηκε με την παραδοσιακή συνταγή, με τα ίδια αγνά υλικά και την ίδια παραδοσιακή τεχνική με την οποία παράγεται εδώ και αιώνες στη Θράκη και μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες.

Ο νεαρός επιχειρηματίας από το Διδυμότειχο στις δηλώσεις του τόνισε: