Ο Έβρος και το θρακιώτικο τραγούδι αποχαιρετούν τον κορυφαίο του κλαρίνου Απόστολο Μποζατζίδη που “έφυγε” σήμερα

Ο Έβρος και το θρακιώτικο τραγούδι αποχαιρετούν τον κορυφαίο του κλαρίνου Απόστολο Μποζατζίδη που “έφυγε” σήμερα

Ένας από τους τελευταίους κορυφαίους μουσικούς του Έβρου και της Θράκης, ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Απόστολος Μποζατζίδης, “έφυγε” σήμερα από την ζωή σε ηλικία 82 χρόνων. Τον αποχαιρετούν το θρακιώτικο τραγούδι και η μουσική που τόσο πιστά υπηρέτησε επί δεκαετίες και όλοι εμείς που γλεντήσαμε σε γάμους, πανηγύρια και κάθε άλλου είδους εκδήλωση με την μουσική του κλαρίνου του.

Ο βιρτουόζος του κλαρίνου βρίσκεται ήδη στους ουρανούς και παίζει εκεί τα σόλο του, έχοντας παρέα τον επίσης συγχωρεμένο Κώστα Μπουζαμάνη με τον οποίο συνεργάστηκε επί πολλά χρόνια να τον συνοδεύει με το ούτι, αλλά και τον Χρήστο Κουρούδη και τον Γιώργο Μπουρμά, άλλους δυο κορυφαίους του κλαρίνου, να παίζουν μαζί του αγαπημένους ρυθμούς της Θράκης και “έφυγαν” πριν λίγα χρόνια.

Ο Απόστολος Μποζατζίδης μπορεί να μην υπάρχει πια, άφησε όμως πανάξιο “διάδοχο” τον εγγονό του, που όχι μόνο φέρει το όνομα του αλλά παίζει και αυτός κλαρίνο, κληρονομώντας το ταλέντο απ’ τον παππού του. Το περασμένο καλοκαίρι τους καμάρωσε μαζί όλο το χωριό της Παταγής, να παίζουν εκπληκτικά παππούς και εγγονός στο πανηγύρι και ο πρώτος να χειροκροτεί τον… πιτσιρικά και όλο το χωριό να αποθεώνει και τους δύο.

Ο εγγονός του Απόστολος Μποζατζίδης που συνεχίζει το έργο του, τον αποχαιρέτησε με συγκινητικό τρόπο πριν λίγη ώρα, γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook μαζί με δυο φωτογραφίες τους από το καλοκαιρινό πανηγύρι:

Δείτε τον κορυφαίο του κλαρίνου Απόστολο Μποζατζίδη να παίζει με δεξιοτεχνία, με το συγκρότημα του Κώστα Λιγούδη απ’ τους Ασβεστάδες με τον οποίο συνεργάζονταν τα τελευταία χρόνια

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του