Ο Εβρίτης Σωτήρης Τερζούδης επικρατέστερος νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Εβρίτης Σωτήρης Τερζούδης επικρατέστερος νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Εβρίτης Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριος Τερζούδης, είναι ο επικρατέστερος για νέος Αρχηγός, αφού σύμφωνα με δημοσεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία της Πυροσβεστικής, με αποχώρηση του νυν αρχηγού Βασίλη Καπέλιου.

Ο Σωτήρης Τερζούδης του Δημητρίου γεννήθηκε το 1961 στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, ενώ η μητέρα του κατάγεται από το διπλανό χωριό Παλιούρι. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το Λύκειο Διδυμοτείχου το 1979 και το 1984 αποφοίτησε από την τότε ΑΒΣΘ (νυν Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987, αποφοίτησε από τη σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού το 1991. Φοίτησε επίσης στη Σχολή Επιμόρφωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ διατέλεσε Διοικητής της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης και Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στις τακτικές κρίσεις προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και ανέλαβε καθήκοντα Συντονιστή Υποστήριξης Επιτελείου Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως αναφέρει το www.bloko.gr και αναδημοσιεύει το onalert.gr, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κάλεσε στην Κατεχάκη τον αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο προκειμένου να τον ενημερώσει για την κυβερνητική απόφαση ότι δεν πρόκειται ν’ ανανεωθεί η εντολή παραμονής του στη θέση του αρχηγού. Ο κ. Καπέλιος, ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συνεργασία τους και μίλησαν για κρίσιμα ζητήματα και εκκρεμότητες.

Στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα τονίζεται πως νέος αρχηγός αναμένεται να οριστεί ο συμπατριώτης μας υπαρχηγός υποστήριξης, Αντιστράτηγος Σωτήρης Τερζούδης, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, ούτε αν και πότε θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για να λάβει την απόφαση.

ΜΑΚΑΡΙ να τοποθετηθεί ένας συντοπίτης μας στην κορυφαία θέση του Πυροσβεστικού Σώματος, γιατί όπως λένε οι συνάδερφοι του και όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του, πρόκειται για άριστο και ικανότατο αξιωματικό, με διαχρονικά πετυχημένη πορεία και παρουσία σε όλα τα πόστα που υπηρέτησε.

Πηγή: bloko.gr και onalert.gr