Κατακλύζεται από συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης το facebook των γονιών του Ορεστιαδίτη στρατιωτικού

Κατακλύζεται από συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης το facebook των γονιών του Ορεστιαδίτη στρατιωτικού

Έχει κατακλυστεί από συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης στην δύσκολη περιπέτεια που περνάει απ’ την περασμένη Πέμπτη ο γιος τους αλλά και οι ίδιοι, η προσωπική σελίδα στο facebook που έχει ο πατέρας του Ορεστιαδίτη ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος συνελήφθη απ’ τους Τούρκους στις Καστανιές μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και παραμένουν αιχμάλωτοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. 

Ο Νίκος Κούκλατζης, συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, αλλά και επί χρόνια πολύ δραστήριο μέλος του Συλλόγου Καραγατσιανών Αδριανουπολιτών Ορεστιάδας, αλλά ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου με την ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ορέστη Ορεστιάδας, προτίμησε να αφαιρέσει την φωτογραφία του από την σελίδα στο facebook και να υπάρχει μαύρο. Όπως μαύρη είναι δηλαδή και η ψυχολογία του ίδιου, της συζύγου του Σοφίας και όλης της οικογένειας, των φίλων, συγγενών, αλλά και όλων των Ελλήνων, που βλέπουν ότι οι Τούρκοι εξακολουθύν να… τραβούν από τα μαλλιά το θέμα της σύλληψης και να μην επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα τους δυο στρατιωτικούς μας.

Ο κ.Κούκλατζης και η σύζυγος του, τουλάχιστον το πρωί της Δευτέρας είδαν από κοντά τον Δημήτρη τους στις φυλακές Αδριανούπολης και διαπίστωσαν ότι είναι σε καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Έστω και αν αυτό έγινε πίσω από τζάμι και μέσω τηλεφώνου, δεν μπόρεσαν δηλαδή να τον αγκαλιάσουν, να τον σφίξουν στην αγκαλιά τους, τουλάχιστον είδαν πως δεν ευσταθούσαν οι ανοησίες που έγραφαν ορισμένοι, για κακοποίηση από τους Τούρκους και γι’ αυτό τους φόρεσαν κουκούλες κατά την προσαγωγή στο δικαστήριο.

Μάλιστα έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αλλά ήταν και πάλι ιδιαίτερα προσεκτικός. Όπως και ο πατέρας του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη εξάλλου, μια και γνωρίζουν πως οτιδήποτε δηλώσουν μπορεί να παρεξηγηθεί απ’ την τουρκική πλευρά και να έχουν πρόβλημα τα παιδιά τους. Άλλωστε απ’ την πρώτη στιγμή που τους ενημερώνει η στρατιωτική ηγεσία, τους ζητούν να αποφεύγουν τις δηλώσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην δημιουργηθοπυν επιπλέον προβλήματα στις προσπάθειες απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών και την επιστροφή τους στην Ελλάδα.