Αύριο το δεύτερο δρομολόγιο της κυπριακής TUS Airways από Λάρνακα-Αλεξανδρούπολη, με περισσότερο κόσμο

Αύριο το δεύτερο δρομολόγιο της κυπριακής TUS Airways από Λάρνακα-Αλεξανδρούπολη, με περισσότερο κόσμο

Το πρώτο της δρομολόγιο από την Λάρνακα στην Αλεξανδρούπολη και επιστροφή, πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη 27 Μαρτίου η κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS Airways. Αύριο Κυριακή είναι προγραμματισμένο το δεύτερο και μάλιστα με μεγαλύτερο επιβατική κίνηση απ’ αυτό του παρθεινικού της ταξιδιού προς το “Δημόκριτος”. 

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη το αεροπλάνο της TUS Airways προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή μας, μεταφέροντας από τη Λάρνακα 19 επιβάτες, ενώ κατά την επιστροφή στην Κύπρο ταξίδεψαν περίπου 40 άτομα. Αύριο όμως τα δεδομένα θα είναι βελτιωμένα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας θα έρθουν από την κυπριακή πόλη περισσότεροι από 50, ενώ από την Αλεξανδρούπολη η πτήση του χωρητικότητας 70 θέσεων αεροσκάφους, θα έχει περισσότερους από 30.

Είναι γεγονός ότι η πρεμιέρα των πτήσεων της δεύτερης εταιρείας, μετά την AEGEAN-Olympic Air που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Κι αυτό επειδή οι άνθρωποι της κυπριακής εταιρείας δεν επεδίωξαν ιδιαίτερη προβολή. Το θέμα όμως δεν είναι αυτοί, αλλά η αδράνεια και αδιαφορία των θεσμικών φορέων της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα.

Τόσος ντόρος έχει γίνει για την αύξηση των πτήσεων και των εταιρειών που προσγειώνονται στο “Δημόκριτος”, έχουν ξεσπάσει ακόμα και διαμάχες μεταξύ φορέων ή προσώπων που θέλουν να οικειοποιηθούν τον ερχομό δυο καινούργιων εταιρειών, της κυπριακής TUS Airways και της Sky Express. Όμως ούτε ένας από αυτούς δεν εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο να… υποδεχθεί την πρώτη πτήση ή έστω να κάνει κάποια δήλωση ή να εκδώσει ένα δελτίο Τύπου για το σημαντικό αυτό γεγονός. Ένα τυπικό ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ βρε αδερφέ.

Όταν στην περιοχή μας… κυνηγάμε τους επισκέπτες και τουρίστες με το τουφέκι, γίνονται τόσα ταξίδια επί χρόνια από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και το Επιμελητήριο Έβρου στην Ρωσία για να έρθουν πτήσεις από την Αγία Πετρούπολη αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το… δούλεμα πάει σύννεφο, είναι δυνατόν ο δήμος Αλεξανδρούπολης να μην βγάζει ούτε μια ανακοίνωση; Εδώ για… ψύλλου πήδημα που λέει ο λόγος, το κάνει. Όταν μια καινούργια εταιρεία ξεκινάει δρομολόγια προς Αλεξανδρούπολη γιατί δεν ασχολείται κανείς;

Τα δρομολόγια της TUS Airways

Τρίτη-Κυριακή από Λάρνακα 

αναχώρηση 07:30  άφιξη 09:50

Από Αλεξανδρούπολη

αναχώρηση 10:40  άφιξη 12:50

Πριν λίγες μέρες, τόσο ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, παρέστησαν στη συνέντευξη τύπου του αερολιμενάρχη Στέλιου Ζαντανίδη και μίλησαν για τις δυο νέες εταιρείες και τις πτήσεις. Τώρα γιατί “έθαψαν” το θέμα; Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, που απ’ ότι γνωρίζουμε είχαν σημαντική συμβολή, μαζί με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη, στην καθιέρωση της πτήσης Λάρνακα-Αλεξανδρούπολη, γιατί δεν έκανε έστω μια τυπική δήλωση;

Στην πρόσφατη δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, διαβάσαμε ότι οι Κύπριοι αποτελούν το 25% των επισκεπτών στη γειτονική Ξάνθη και είναι τουρίστες που αφήνουν καλά χρήματα όπου πηγαίνουν. Ο Πρόεδρος της και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, γιατί δεν έκαναν έστω μια τυπική δήλωση ή ανακοί νωση;

Αν δεν ενθαρρυνθεί η TUS Airways στο ξεκίνημα της, πως μετά αρχίζουν όλοι τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για τουριστική ανάπτυξη και προσέλκυση επισκεπτών από νέους προορισμούς, όταν παραλείπουν να κάνουν απλά, αλλά ουσιαστικά πράγματα; Και δεν μιλάμε για οργάνωση υποδοχών με χορευτικά συγκροτήματα ή παραδοσιακούς μουσικούς και κεράσματα(πολλά ζητάμε). Αλλά για μια μικρή δήλωση, ανακοίνωση, ένα απλό δελτίο Τύπου που θα αναδείξει ότι κάτι καινούργιο έγινε στην περιοχή.