Ποιός πρώην βουλευτής του Έβρου, κατέθεσε πρόσφατα αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη;

Ποιός πρώην βουλευτής του Έβρου, κατέθεσε πρόσφατα αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη;

 

Ποιός ή ποιά  πρώην βουλευτής του νομού Έβρου, κατέθεσε πρόσφατα αίτηση υπαγωγής στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010, του γνωστού μας νόμου Κατσέλη, για προστασία της πρώτης κατοικίας, στο Ειρηνοδικείο της Αλεξανδρούπολης;

Ο πρώην ή η πρώην βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr,  επικαλείται στην αίτησή που υπέβαλλε, την μεγάλη μείωση αποδοχών που είχε τα έτη 2009-2012,  σε σχέση με το σήμερα. Ουσιαστικά δηλαδή, στην συγκεκριμένη αίτηση συγκρίνονται οι τεράστιες αποδοχές των τριών αυτών ετών της βουλευτικής αποζημίωσης, με τις τωρινές, όπου πλέον δεν έχει την συγκεκριμένη ιδιότητα και δηλώνει αδυναμία να πληρώνει τις δόσεις του δανείου του.

Προφανώς και είναι δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη να κάνει χρήση των διατάξεων ενός νόμου, στην προκειμένη περίπτωση των ευεργετικών για την υπαγωγή του στις προστατευτικές διατάξεις του αποκαλουμένου και νόμου Κατσέλη, εφόσον πράγματι έχει περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμών και φυσικά πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής. Αυτά είναι θέματα που θα τα εξετάσει το δικαστήριο και ανάλογα θ’ αποφανθεί.

Το γεγονός όμως της κατάθεσης της αίτησης, στην οποία ο (η) πρώην βουλευτής επικαλείται την μεγάλη μείωση αποδοχών, συγκρίνοντας την βουλευτική αποζημίωση και τον μισθό του υπαλλήλου πλέον, αποτελεί κατά κάποιιο τρόπο πρόκληση για τις χιλιάδες των συμπολιτών μας, που είτε δεν μπορούν να υπαχθούν για διάφορους λόγους στη συγκεκριμένη ρύθμιση, είτε η αίτησή τους απορρίπτεται. Σύφωνα εξάλλου με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, περίπου το 70% των νέων αιτήσεων υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη είναι απορριπτικές.

Περιμένουμε την έκδοση της απόφασης (προσωρινής διαταγής συγκεκριμένα) για την αποδοχή ή όχι της αίτησης από το Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολη,ς στο οποίο και κατατέθηκε ο φάκελος της υπόθεσης και για την εξέλιξη του θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες.