Ορεστιάδα: Σημαντική επιστημονική Ημερίδα του τμήματος Δασολογίας ΔΠΘ

Ορεστιάδα: Σημαντική επιστημονική Ημερίδα του τμήματος Δασολογίας ΔΠΘ

Περιβαλλοντική Πολιτική :Καλές Πρακτικές, Προβλήματα και Προοπτικές» είναι το θέμα της 4ης Επιστημονικής Διημερίδας που διοργανώνει το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, στη Ν. Ορεστιάδα,

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Μαίου και συνολικά περιλαμβάνει εννέα ενότητες, με 30 εισηγητές οι μισοί εκ των οποίων είναι οι φοιτητές της Σχολής οι οποίοι αρίστευσαν σε μεταπτυχιακά της προγράμματα. Οι εισηγήσεις θα έχουν ως αντικείμενο τα «Οικολογικά χωριά: Εκπαιδευτικές δράσεις για αειφόρο διαβίωση και ανάπτυξη», «Καλές πρακτικές για εξοικονόμηση ενέργειας», «Διερεύνηση της άποψης γεωργών για τις επιπτώσεις των πλημμυρών», «Η μεταλλευτική δραστηριότητα στη Θράκη», «Η Πράσινη φορολογία ως εργαλείο περιβαλλοντικής πολιτικής» κ.α..

Φέτος , για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί πιλοτικά και η συμμετοχή του 4ου δημοτικού σχολείου, όπου οι μικροί μαθητές θα παρουσιάσουν κατασκευές τους με βασικό υλικό το χαρτί, όπως η ανακύκλωση. « Με τον τρόπο αυτό προβάλλεται ένας λιτός τρόπος ενασχόλησης και το μήνυμα κατά του υλισμού. Δεν είναι ανάγκη τα παιδιά να μπορούν να ικανοποιούνται μόνο με ακριβές δραστηριότητες αλλά και με κάποιες μη δαπανηρές, να χαίρονται πάρα πολύ» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Διημερίδας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Ευάγγελος Μανωλάς. Επιπλέον, σημείωσε ότι στόχος είναι, η παράλληλη αυτή δράση, να ενσωματωθεί στις επόμενες διοργανώσεις, με συμμετοχές από φορείς, σχολεία και υπηρεσίες, που θα παρουσιάζουν τις δράσεις τους, ώστε « να στηριχθεί η ουσιαστικότερη σύνδεση του πανεπιστημίου με την πόλη». Οι εργασίες της Διημερίδας ξεκινούν στις 9:30 το πρωϊ ου Σαββάτου, 5 Μαϊου, στο αμφιθέατρο της Σχολής, «Ζαφείρης Άμπας».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου