Αλεξανδρούπολη: Υπό βροχή η περιφορά των Επιτάφιων και συνάντησή τους μπροστά στο Δημαρχείο (φωτό)

Αλεξανδρούπολη: Υπό βροχή η περιφορά των Επιτάφιων και συνάντησή τους μπροστά στο Δημαρχείο (φωτό)

Με θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Αλεξανδρούπολη η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και ακολούθησε η περιφορά των Επιτάφιων από τους Ιερούς Ναούς της πόλης, που συναντήθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο.

Επίκεντρο ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής, αστυνομικής ηγεσίας της περιοχής.

Ακολούθησε η περιφορά των Επιτάφιων από όλους τους ναούς της πόλης, με τις καμπάνες να ηχούν πένθημα και πλήθος κόσμου παρά το ψιλόβροχο που έπεφτε κατά διαστήματα, να μην πτοείται και να ακολουθεί την περιφορά των Επιταφίων.

Παρόντες στην Μητρόπολη αλλά και στην περιφορά ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Γιάννης Κορρές, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάμπρος Τσιάρας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

Οι Επιτάφιοι συναντήθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο όπου ο κόσμος κρατώντας ομπρέλες για να προστατευθεί από το ψιλόβροχο, παρακολούθησε με ευλάβεια τους ιερείς να ψάλουν.

Ιδιαίτερο στιγμιότυπο που έκανε θετική εντύπωση, η ενέργεια του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη να χρησιμοποιεί την ομπρέλα του για να καλύπτει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  κ.Άνθιμο και να τον προστατεύει από την βροχή, όταν διάβαζε μπροστά στο Δημαρχείο όσα προβλέπονται στην Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου.