Στα κρατητήρια της ασφάλειας Ορεστιάδας τώρα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές. Αύριο στον εισαγγελέα

Στα κρατητήρια της ασφάλειας Ορεστιάδας τώρα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές. Αύριο στον εισαγγελέα

Στα κρατητήρια της ασφάλειας Ορεστιάδας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο 38χρονος Τούρκος Μούσα Αλέρικ, που συνελήφθη το απόγευμα στις Καστανιές από Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς, γιατί είχε περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος.  

Ο συλληφθείς, που κατά δήλωση του αλλά και τους ισχυρισμούς των Τούρκων, είναι υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, θα παραμείνει φρουρούμενος στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδαςκαι αύριο το πρωί θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου. Θα οδηγηθεί δηλαδή στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί και αυτός ανάλογα θα αποφασίσει αν θα δικαστεί ή θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τις ανακρίσεις, ώστε να ξεκαθαρίσει περισσότερο αυτή η… περίεργη υπόθεση.

Πέρασε περίπου 10 μέτρα στο ελληνικό έδαφος

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Τούρκος εκτελούσε εργασίες καθαρισμού κάποιων καναλιών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά και κοντά στο ελληνικό φυλάκιο των Καστανεών. Κάποια στιγμή πέρασε με το σκαπτικό μηχάνημα του στο ελληνικό έδαφος και ο στρατιώτης μας που ήταν σκοπός αμέσως τον κάλεσε να παραδοθεί. Την  ίδια στιγμή του φώναζαν και οι Τούρκοι στρατιώτες ότι βρέθηκε στο ελληνικό έδαφος, αλλά αυτός ισχυρίστηκε πως δεν τους άκουγε λόγω του θορύβου του μηχανήματος Τζι Σι Μπι(JCB) το οποίο χειρίζονταν.

Ο Έλληνας σκοπός, μαζί με συναδέρφους του που βρίσκονταν κοντά μια και τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα μετά την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την 1η Μαρτίου, αλλά και αστυνομικούς από το τελωνείο των Καστανεών που βρίσκεται κοντά, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο φυλάκιο. Ενημερώθηκαν αμέσως οι στρατιωτικές και στυνομικές αρχές και έφυγε αμέσως από την Ορεστιάδα για τις Καστανιές αρχικά ο διοικητής της Ασφάλειας κ.Αξιώτης και στη συνέχεια ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης.

Οι δυο πιο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας στην περιοχή, τέθηκαν επικεφαλής της ανάκρισης του 38χρονου Τούρκου, προσπαθώντας να εξακριβώσουν την ταυτότητα, τα κίνητρα και τί ακριβώς πραγματικά συνέβη. Η ανάκριση στις Καστανιές κράτησε περίπου 5 ώρες και στη συνέχεια με αυτοκίνητα της ασφάλειας ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στην Ορεστιάδα. Πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν, ότι υπήρξε παρουσία και υψηλόβαθμων στρατιωτικών της περιοχής, αφού μπορεί να μην επιβεβαιώθηκε η αρχική πληροφορία πως πρόκειται για στρατιωτικό, αλλά είναι φυσικό από την στιγμή που τον συνέλαβε ο στρατός και δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, να ασχολούνται με το θέμα και οι ένοπλες δυνάμεις. Ακόμα και άλλες…κρατικές υπηρεσίες που θα είχαν ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Έχει πολιτική ταυτότητα, αλλά αφήνονται “ανοιχτά” όλα τα ενδεχόμενα 

Ο  38χρονος Τούρκος μπορεί να είχε μαζί του πολιτική ταυτότητα και να έσπευσε η τουρκική πλευρά να δηλώσει ότι πρόκειται για υπάλληλο του δήμου Αδριανούπολης, αλλά επαναλαμβάνουμε πως… εξετάζονται όλες οι παράμετροι της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή. Γιατί μπορεί να δείχνει αρχικά μια απλή υπόθεση εισόδου στο ελληνικό έδαφος κατά λάθος, αλλά σίγουρα δημιουργεί ερωτηματικά πως γίνεται ένας κρατικός υπάλληλος και όχι ένας απλός αγρότης της περιοχής και μάλιστα από την Αδριανούπολη όπου όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την σύλληψη και την συνεχιζόμενη φυλάκιση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, να είναι τόσο… απρόσεκτος. Να εκτελεί δηλαδή χωματουργικές εργασίες πάνω στα σύνορα με την Ελλάδα και να μην είναι ιδιαίτερα προσεκτικός προκειμένου να μην περάσει σε έδαφος ξένης χώρας.

Γι’ αυτό και αφήνονται “ανοιχτά” όλα τα ενδεχόμενα και είναι δεδομένο πως η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει γρήγορα, αφού φαίνεται να είναι αρκετά διαφορετική από εκείνη της εισόδου πριν λίγο καιρό άλλου Τούρκου στην Ελλάδα και πάλι στις Καστανιές. Εκείνος αποδείχθηκε ότι ήταν μεθυσμένος, έφυγε τρέχοντας από το τουρκικό τελωνείο και πέρασε στο ελληνικό  επειδή όπως δήλωσε στο δικαστήριο ήθελε να πάει στα παιδιά του στη Σουηδία και αφού του επιβλήθηκε φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, α<πελάθηκε στην Τουρκία.