Φέρες: Η καταγγελία των οδηγών για τις νταλίκες μεταφοράς σκουπιδιών, αποκάλυψε άλλα προβλήματα

Φέρες: Η καταγγελία των οδηγών για τις νταλίκες μεταφοράς σκουπιδιών, αποκάλυψε άλλα προβλήματα

Καταγγελία με έγγραφο που κατέθεσαν, υπογεγραμμένο από όλους τους οδηγούς των μεγάλων απορριματοφόρων, έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα για το ΣΜΑ Φερών (Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), οι εργαζόμενοι του δήμου Αλεξανδρούπολης. Αυτό όμως έφερε στην επιφάνεια και άλλα προβλήματα που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, στο ΣΜΑ Φερών υπάρχει πλάστιγγα προκειμένου να ζυγίζονται σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, οι νταλίκες μεταφοράς πριν φύγουν για τον ΧΥΤΑ Κομοτηνής. Εδώ και ένα χρόνο όμως δεν τη λειτουργούσαν, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, αποφάσισαν την προηγούμενη εβδομάδα να καταθέσουν έγγραφο υπογεγραμμένο από όλους τους οδηγούς, στο οποίο και αναφέρονταν ότι επιτέλους πρέπει να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία. Έτσι έγινε προσπάθεια να αρχίσει και πάλι η ζύγιση στην υπάρχουσα πλάστιγγα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά διαπιστώθηκε ότι αυτή είναι χαλασμένη.

Η λύση φαίνεται να δόθηκε προσωρινά και τα οχήματα θα ζυγίζονται πλέον σε… ιδιώτη. Απλά και εύκολα δηλαδή, ο δήμος Αλεξανδρούπολης παραχωρεί στους ιδιώτες άλλη μια διαδικασία που αφορά την καθαριότητα. Κι ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης μετά από όσα αναφέραμε και χθες, εξακολουθεί να επιμένει ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να εκχωρήσει καμιά λειτουργία της καθαριότητας σε ιδιώτες. Που να το έκανε κιόλας δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι ιδιώτες έχουν μπει εδώ και αρκετό καιρό στην καθαριότητα