ΑΠΩΝ απ’ την σύσκεψη για τον τουρισμό με την Ε.Κουντουρά ο δήμαρχος Σαμοθράκης ή εκπρόσωπος του!!!

ΑΠΩΝ απ’ την σύσκεψη για τον τουρισμό με την Ε.Κουντουρά ο δήμαρχος Σαμοθράκης ή εκπρόσωπος του!!!

Έλαμψε δια της απουσίας του απ’ την σημερινή σύσκεψη για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία της αρμόδιας υπουργού Έλενας Κουντουρά, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας. Δεν φρόντισε μάλιστα να στείλει ούτε κάποιον εκπρόσωπο του, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνο τουρισμού του δήμου Παναγιώτη Παππά για παράδειγμα, ο οποίος μάλιστα μένει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη όπου και έχει το ιατρείο του.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Στην σύσκεψη μετείχαν όλοι οι άλλοι δήμαρχοι του νομού, οι Βαγγέλης Λαμπάκης (Αλεξανδρούπολης), Βαγγέλης Πουλιλιός (Σουφλίου), Παρασκευάς Πατσουρίδης (Διδυμοτείχου) και Βασίλης Μαυρίδης (Ορεστιάδας), όλοι οι θεσμικοί φορείς που έχουν σχέση με τον τουρισμό, αλλά δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος απ’ τον δήμο του νησιού της περιοχής μας. Κάτι που προκάλεσε τρομερά αρνητική εντύπωση όχι μόνο στην κ.Κουντουρά και τους συνεργάτες της, αλλά και σε όλους τους παριστάμενους εκπροσώπους των φορέων.

Να μην προσκλήθηκαν αποκλείεται, αφού ο Βαγγέλης Λαμπάκης που ήταν και αυτός που προκάλεσε την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού και ρύθμισε τα θέματα της σύσκεψης, κάλεσε όλους τους συναδέρφους του και προφανώς και τον κ.Βίτσα, με τον οποίο έχουν και άριστες προσωπικές σχέσεις. Γιατί εκείνος δεν παρέστη ή δεν φρόντισε να στείλει τον κ.Παππά, όταν μάλιστα αρκετά από τα τουριστικά θέματα που συζητήθηκαν, αφορούν κυρίως την Σαμοθράκη; Όπως ο εναλλακτικός τουρισμός, ο περιπατικός με την δημιουργία ειδικών μονοπατιών και κάποια ακόμα σημαντικά ζητήματα, είναι πραγματικά απορίας άξιο.

Είναι δυνατόν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ και υπεύθυνος για τον τουρισμό του νησιού, να απουσιάζουν από μια τόσο κομβικής σημασίας σύσκεψη; Την ίδια αδιαφορία έδειξαν και για την πρόσφατη επίσκεψη κορυφαίων Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί με ενέργειες του ΕΟΤ Ρουμανίας και προσκεκλημένοι των επιχειρηματιών της Σαμοθράκης. Ο κ.Βίτσας με τον κ.Παππά δεν πήγαν ούτε καν να τους χαιρετίσουν και ως δικαιολογία γι’ αυτή την απαράδεκτη στάση τους, προβάλλουν ότι είχε προγραμματιστεί δημοτικό συμβούλιο. Μα οι Ρουμάνοι έμειναν δυο ημέρες στο νησί, δεν βρήκαν λίγο χρόνο; Για να απονείμουν κάποια έπαθλα σε πληρώματα της Θρακικής Reggata 2018 βρήκαν και πολύ καλά έκαναν, αλλά ποιοί μπορεί να φέρουν περισσότερους επισκέπτες στην Σαμοθράκη;

Αντίθετα, οι δήμαρχοι των άλλων πόλεων και περιοχών που επισκέφθηκαν οι συγκεκριμένοι Ρουμάνοι, όχι μόνο συναντήθηκαν μαζί τους, αλλά τους προσέφεραν και ενημερωτικό υλικό, κουβέντιασαν και ανέπτυξαν τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών τους. Ο δήμος Σαμοθράκης και οι εκπρόσωποι του, ήταν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ τόσο σε αυτή την περίπτωση, όσο και στην σημερινή σύσκεψη με την αρμόδια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Ευτυχώς που το νησί εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο των επαγγελματιών Γιάννη Γλήνια, αλλά εκπρόσωπος του δήμου δεν υπήρχε.

Δικαίωμα τόσο του Θανάση Βίτσα όσο και του Παναγιώτη Παππά να έχουν όποιες πολιτικές απόψεις θέλουν, όμως είναι ανεπίτρεπτο να συμπεριφέρονται με τέτοια αδιαφορία σε θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης, ενός νησιού που έχει όλες τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί περισσότερο, ακόμα και να εκτοξευθεί στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και γενικότερα την επιχειρηματικότητα. Να τους… ξαναψηφίσουν λοιπόν και πάλι οι Σαμοθρακίτες αυτούς τους “κολλημένους” αριστερούς, που δείχνουν με τις πράξεις τους ότι δεν τους ενδιαφέρει η τουριστική και γενικότερα η ανάπτυξη του νησιού τους.

Υ.Γ: Πριν λίγο καιρό που έπαθε βλάβη η μηχανή του ΣΑΟΝΗΣΟΣ και η Σαμοθράκη έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία τρεις ημέρες, τόσο ο κ.Βίτσας(που έγινε και… μηχανικός πλοίων κάνοντας εκτιμήσεις για την ζημιά) όσο και ο κ.Παππάς, βγήκαν αμέσως και άρχισαν να κατηγορούν την ιδιοκτήτρια εταιρεία, επικαλούμενοι και ζημιά στην τουριστική κίνηση του νησιού. Για την οποία όμως δείχνουν με τις ενέργειες τους, ότι αδιαφορούν παντελώς. Κυριολεκτικά… σηκώνει τα χέρια ψηλά κανείς με την στάση τους.