Έβρος: Αγόρασαν πιστόλια από Βουλγαρία, οι… γείτονες ενημέρωσαν την ΕΛΑΣ και συνελήφθησαν

Έβρος: Αγόρασαν πιστόλια από Βουλγαρία, οι… γείτονες ενημέρωσαν την ΕΛΑΣ και συνελήφθησαν

Μπαράζ συλλήψεων για οπλοκατοχή, είχαμε τις προηγούμενες ημέρες στο Διδυμότειχο, αφού οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας της πόλης  που κινούνται μεθοδικά, αθόρυβα και κυρίως αποτελεσματικά, συνέλαβαν συνολικά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα,  ενώ ανάλογες συλλήψεις έγιναν και στην περιοχή της Αλέξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, την 31-5-2018 και την 1-6-2018, στο Διδυμότειχο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, συνέλαβαν έναν 46χρονο και έναν 50χρονο, διότι κατείχαν, ο μεν 46χρονος, 1 πιστόλι κρότου, 1 γεμιστήρα, 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων και 1 θήκη μεταφοράς όπλου, ο δε 50χρονος 1 πιστόλι κρότου, 1 γεμιστήρα και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 70χρονο που κατείχε 1 πιστόλι κρότου, 1 γεμιστήρα και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων και μια 37χρονη γιατί είχε  στην κατοχή ης 1 πιστόλι κρότου, 1 γεμιστήρα και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Επειδή κάποιοι τα θεώρησαν υπερβολικά όλα αυτά και αναρρωτιούνται γιατί γίνονται συλλήψεις για πιστόλια κρότου, λάμψης, να επισημάνουμε τα εξής: Η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει να αγοράσει κάποιος παρόμοια όπλα, αν δεν εξασφαλίσει ειδική άδεια οπλοφορίας από την αστυνομία. Στην Βουλγαρία όμως μπορεί να πάει οποιοσδήποτε και να προμηθευτεί, αλλά υπογράφει το τιμολόγιο ως απόδειξη της αγοράς. Επίσης, τα συγκεκριμένα όπλα μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε κανονικά και να σκοτώσουν φυσικά.

Η Βουλγαρία λοιπόν, όπως οφείλει βάση των διακρατικών ή των ευρωπαϊκών συμφωνιών, ενημερώνει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για τους Έλληνες πολίτες που αγόρασαν τα όπλα εκεί, με βάση τα στοιχεία της ταυτότητας τους που αναγράφονται στα τιμολόγια. Έτσι τα διαβιβάζει στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μακεδονίας Θράκης, οπότε είναι υποχρεωμένη η  αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις, γιατί αν συμβεί κάτι παράνομο, τότε θα έχει η ίδια και οι υπηρεσίες της πρόβλημα.

Προφανώς όσοι συμπατριώτες μας πηγαίνουν στην Βουλγαρία και αγοράζουν τα συγκεκριμένα όπλα, δεν γνωρίζουν όλα αυτά που ισχύουν και έτσι βρίσκονται με… χειροπέδες στα χέρια και κατηγορούμενοι για οπλοκατοχή.