“Τρέχουν” δυο δημοσκοπήσεις για Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

“Τρέχουν” δυο δημοσκοπήσεις για Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δυο δημοσκοπήσεις που αφορούν και τις Περιφερειακές εκλογές  στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη “τρέχουν” αυτή την στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, που προέρχονται κυρίως από την πλευρά της Καβάλας και της Δράμας.

Συγκεκριμένα, έχουν δεχθεί ήδη αρκετοί τηλεφωνήματα από εταιρείες σφυγομέτρησης και αφού γίνονται ερωτήσεις για την γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση, καθώς και για την επιλογή τους στο κόμμα που θα ψηφίσουν, οι ερωτήσεις γίνονται πιο ειδικές για την Περιφέρεια μας και με συγκεκριμένα ονόματα που τους τίθενται.

Στην μία περίπτωση τους ζητούν να επιλέξουν ανάμεσα στον σημερινό Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, το νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης Φώτη Καραλίδη και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη  Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη, που φαίνεται να κινείται ήδη μεθοδικά και προγραμματισμένα για να κατεβάσει ψηφοδέλτιο.

Στην δεύτερη δημοσκόπηση, υπάρχουν επίσης οι ερωτήσεις για την γενικότερη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά όταν συγκεκριμενοποιούνται οι ερωτήσεις, φαίνεται να έχει δοθεί εντολή από την πλευρά  της Ν.Δ στην σφυγομέτρηση. Γιατί η ερώτηση είναι ποιόνς θα επιλέγατε Περιφερειάρχη μεταξύ των Ευριπίδη Στυλιανίδη, Χρήστου Μέτιου, Μακάριου Λαζαρίδη (ο πρώην επικεφαλής του γραφείου τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι απ’ την Καβάλα) και του Μιχάλη Αμοιρίδη.

Προφανώς δεν έχει “κλειδώσει” η υποψηφιότητα

Μέτιου που για αρκετούς θεωρείται… λίγος 

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως η υποψηφιότητα του σημερινού Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου δεν έχει “κλειδώσει” για τη Νέα Δημοκρατία, όσο και αν ο ίδιος επικαλείται τις άριστες σχέσεις του με το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Άλλωστε, ακόμα και οι πιο στενοί συνερεγάτες του, δεν διστάζουν να τον χαρακτηρίσουν “λίγο”, που δεν μπορεί καν να εμπνεύσει την δική του παράταξη.

Φυσικά στα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις δυο δημοσκοπήσεις, λείπουν προφανώς ονόματα τόσο από την λεγόμενη κεντροαριστερά, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να στηριχθεί ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον κ.Καραλίδη(αυτός και αν είναι “λίγος”). Συνεχίζει να “παίζει” η περίπτωση Γιώργου Πεταλωτή με την στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των καλών σχέσεων Τσίπρα-Γιωργάκη Παπανδρέου του οποίου είναι στενός συνεργάτης. Επίσης από την πλευρά της κεντροδεξιάς υπάρχουν ονόματα όπως του Προέδρου των Επιμελητηρίων Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη, αλλά ακόμα και του… Βαγγέλη Λαμπάκη.