Αλεξανδρούπολη: Κρατούνται με απόφαση του Εισαγγελέα, πατέρας, μάνα, γιος, για την υπόθεση εμπορίας Βουλγάρας

Αλεξανδρούπολη: Κρατούνται με απόφαση του Εισαγγελέα, πατέρας, μάνα, γιος, για την υπόθεση εμπορίας Βουλγάρας

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν οι τρεις Αλεξανδρουπολίτες, μουσουλμάνοι που κατοικούν στην οδό Άβαντος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για εμπορία ανθρώπων και παράνομη κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου, κατά περίπτωση.

Πρόκειται για πατέρα, μάνα και γιο, για τους οποίους αποφασίστηκε να κρατηθούν μέχρι την Τετάρτη που πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια Αλεξανδρούπολης, για την υπόθεση μιας νεαρής Βουλγάρας, την οποία τυς .εφερε στις 27 Μαρτίου 2024 ένας Βούλγαρος, αντί του ποσού των 1.000 ευρώ. Τα στοιχεία του έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται και αυτός, ενώ όπως γράψαμε χθες, στις 2 Μαίου 2024 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν επιστάμενες έρευνες σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στην περιοχή της οδού Άβαντος, για τον εντοπισμό αλλοδαπής γυναίκας, η οποία σύμφωνα με ενημέρωση από το «112»κρατούνταν από τον εργοδότη της παρά την θέληση της, λόγω αφαίρεσης των ταξιδιωτικών της εγγράφων. Με το «112»οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν επικοινώνησε η γυναίκα, αλλά ο συμπατριώτης της ο οποίος και την έφερε μέσω του Ορμενίου στην χώρα μας και την παρέδωσε στην οικογένεια των μουσουλμάνων. Η οικογένεια αρχικά την έφερε για την παροχή εργασίας στο σπίτι τους, αλλά ο στόχος ήταν να την παντρευτεί ο γιος τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη τριών Ελλήνων που “αγόρασαν” και κρατούσαν παράνομα Βουλγάρα, για εμπορία ανθρώπων

Η νεαρή Βουλγάρα μετά τον εντοπισμό της και την σύλληψη των δραστών και αφού πήρε πίσω το δελτίο ταυτόtητας της που το παρακρατούσε η οικογένεια των μουσουλμάνων, οδηγήθηκε αρχικά από την αστυνομία προσωρινά σε δομή της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, όπου φιλοξενούνται θύματα ενδοοικογενειακής βίας.. Όμως θα μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου από εκεί να επιστρέψει στην πατρίδα της, την Βουλγαρία, όπου έχει ήδη ρυθμιστεί να φιλοξενηθεί σε ειδική δομή για θύματα Trafficking.

Τα τρία μέλη της οικογένειας των μουσουλμάνων κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών και θα οδηγηθούν την Τετάρτη στην κ.Ανακρίτρια Αλεξανδρούπολης, η οποία μετά την απολογία τους θα αποφασίσει αν προφυλακιστούν για τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.