Διδυμότειχο: Παρουσία του Γάλλου Στρατιωτικού Ακολούθου, οι εκδηλώσεις100 χρόνων απ’ το θάνατο Γάλλων στρατιωτών

Διδυμότειχο: Παρουσία του Γάλλου Στρατιωτικού Ακολούθου, οι εκδηλώσεις100 χρόνων απ’ το θάνατο Γάλλων στρατιωτών

Παρουσία του Στρατιωτικού Ακολούθου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Αυγούστου στο χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου και στο μνημείο που υπάρχει εκεί, οι εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 11,00 χρόνων από τον θάνατο των Γάλλων στρατιωτών κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Evros-news.gr είχε επισημάνει πέρυσι τον Αύγουστο, πριν ένα χρόνο δηλαδή, την ύπαρξη του συγκεκριμένου μνημείου και είχε τονίσει πως ο δήμος Διδυμοτείχου πρέπει να διοργανώσει κάποιες εκδηλώσεις. Το επαναλάβαμε στις αρχές του 2018, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων και χαιρόμαστε που τελικά θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένεται να έρθουν και δημοσιογράφοι ή κανάλια της Γαλλίας (οι ανταποκριτές τους στην Ελλάδα) για την κάλυψη του γεγονόγος, κάτι που θα συμβάλλει και στην προβολή της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ-Πύθιο: Εκατό χρόνια το 2018 για το Ηρώο των Γάλλων που έπεσαν στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Διδυμοτείχου, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Ο Δήμος Διδυμοτείχου, το Ευγενίδειο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Διδυμοτείχου και η Τοπική Κοινότητα Πυθίου συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους ήρωες Γάλλους πεσόντες στην περιοχή του Πυθίου Δήμου Διδυμοτείχου, κατά τη διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων.

Οι εκδηλώσεις, τις οποίες θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Ακόλουθος Άμυνας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην περιοχή μας, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 και ώρα 10.30΄ π.μ.στην Τοπική Κοινότητα Πυθίου:

Ι) 10.30΄ –  11.30΄Στο μνημείο των Γάλλων ηρώων πεσόντων (πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πυθίου): Επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής – Σύντομες τοποθετήσεις επισήμων – Ύμνος Γαλλίας – Ύμνος Ελλάδας.

ΙΙ) 12.00΄ – 14.00΄Στο θέατρο της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου: Χαιρετισμοί επισήμων – Επετειακές ομιλίες – Παρουσίαση σχετικού οπτικοακουστικού υλικού – Παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δήμος Διδυμοτείχου: Εκδηλώσεις 11 Αυγούστου για τα 100 χρόνια του μνημείου των Γάλλων στρατιωτών