Απόψε ή αύριο το πρωί επιστρέφουν από Καστανιές Κούκλατζης, Μητρετώδης. Στα σύνορα οι γονείς τους

Απόψε ή αύριο το πρωί επιστρέφουν από Καστανιές Κούκλατζης, Μητρετώδης. Στα σύνορα οι γονείς τους

Απόψε το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί 15 Αυγούστου που η Ελλάδα και η Χριστιανοσύνη γιορτάζουν την Παναγία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές της Αδριανούπολης, αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα. 

Αυτό θα γίνει φυσικά οδικώς, από τον μεθοριακό σταθμό των Καστανεών, εκεί όπου ο Ορεστιαδίτης ΕΠΟΠ Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης και ο Καστοριανός Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους και παρέμειναν επί 167 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι γονείς του Μητρετώδη έχουν φύγει από την Καστοριά μόλις έμαθαν τα χαρμόσυνα νέα και βρίσκονται καθ’ οδόν για την Ορεστιάδα, όπου μαζί με το Νίκο και την Σοφία Κούκλατζη, τους γονείς του Δημήτρη, θα μεταβούν στις Καστανιές για να προϋπαντήσουν τα παιδιά τους.

Μάλιστα  ήδη έχει δοθεί εντολή στο Προεδρικό αεροσκάφος να μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη για να παραλάβει τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη και να τους μεταφέρει στην Αθήνα, όπου θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, αφού σίγουρα η Κυβέρνηση που είναι στριμωγμένη άγρια μετά τις φονικές πυρκαγιές, θέλει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το θέμα.

«Είναι ελεύθεροι. Θα πάνε στο τμήμα για τους μετανάστες και από εκεί θα φτάσουν στα σύνορα στον Έβρο ή το αργότερο αύριο το πρωί», ανέφεραν στον ALPHA από το περιβάλλον των Τούρκων δικηγόρων των Ελλήνων στρατιωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι, οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018, αφού συνελήφθησαν στον Έβρο, όταν μπήκαν για λίγα μέτρα σε τουρκικό έδαφος.