Κομοτηνή: Συγκέντρωση στήριξης του νόμιμου μουφτή που “καταργεί” η Κυβέρνηση

Κομοτηνή: Συγκέντρωση στήριξης του νόμιμου μουφτή που “καταργεί” η Κυβέρνηση

Στον απόηχο των κυβερνητικών εξελίξεων αναφορικά με την πολύκροτη “καρατόμηση” των νόμιμων μουφτήδων Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή και Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας – στήριξης των νόμιμων μουφτήδων στον αύλειο χώρο του Γενί τζαμί Κομοτηνής, έξω από τα γραφεία του κου Μέτσο Τζεμαλή.

Ένα ευρύ πλήθος ανέδειξε την σημασία των μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης, που αποτελούν σταθεροποιες δυνάμεις στην ακριτική Θράκη και η Κυβέρνηση με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας με τίτλο: “Πανεπιστήμιο Ιωάννίων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις”, συμπεριέλαβε και ψήφισε άρθρο που οδηγεί στην υποχρεωτική συνταξιοδότηση των σημερινών μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών από τη ψήφιση του νόμου!

ΔΕΙΤΕ: “Καθαρίζει” τους νόμιμους μουφτήδες η Κυβέρνηση. Ανοίγει τον δρόμο για εκλογή όπως θέλει η Τουρκία;

Από τις αρχές του Ιουλίου είχε δοθεί εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ο υπουργός Παιδείας κ.Κωνσταντίνος Γαβρόγλου είχε απαιτήσει την παραίτηση των νόμιμων μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, κ.κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και Μέτσο Τζεμαλή αντίστοιχα, προκειμένου ν΄ ανοίξει ο δρόμος για τη διαδοχή τους. Κάτι που έκανε τους Τούρκους να πανηγυρίζουν εδώ και μνέρες, αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος γι’ αυτό που αποτελούσε πάγιο αίτημα επί δεακετίες των Τούρκων. Να εκλέγονται οι μουφτήδες από την μειονότητα.

Πηγή: xronos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Άγκυρα πανηγυρίζει για τους μουφτήδες Ξάνθης, Κομοτηνής. Επίσημα τέλος με κυβερνητική τροπολογία