Άρχισαν διαγραφές στη ΝΔ για “αντάρτικα” ψηφοδέλτια. Τί θα γίνει με Μέτιο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ;

Άρχισαν διαγραφές στη ΝΔ για “αντάρτικα” ψηφοδέλτια. Τί θα γίνει με Μέτιο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ;

Άρχισαν τα… όργανα στη Νέα Δημοκρατία, με παραπομπές στο Πειθαρχικό και διαγραφές όσων στελεχών του κόμματος στηρίζουν τα “αντάρτικα” ψηφοδέλτια που θα συγκροτηθούν κόντρα στους υποψήφιους οι οποίοι θα πάρουν το επίσημο χρίσμα του κόμματος. Η αρχή έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου με 10 στελέχη, ανάμεσα τους ιαι έναν πρώην βουλευτή.

Συγκεκριμένα, σε πειθαρχικό έλεγχο με σκοπό τη διαγραφή τους στέλνει δέκα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο ο γ.γ της Π.Ε της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, εξαιτίας του «αντάρτικου» που έστησαν, αξιοποιώντας τις κομματικές τους θέσεις προκειμένου να στηρίξουν πρόσωπα που δεν έχουν την επίσημη στήριξη της Πειραιώς. Σημειώνεται ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο τ. βουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπασιώζος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι «10» αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του επικοινωνιολόγου Σπύρου Ριζόπουλου στην περιφέρεια Ηπείρου, όπου θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία, Αλέκος Καχριμάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει προς τον δρόμο των μεγάλων εκλογικών μαχών με δυναμική, συνδυασμούς ανανέωσης, εμπειρίας και αίσθημα νίκης. Ιδιαιτέρως, η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια πρόκληση για το παρόν και το μέλλον των τοπικών μας κοινωνιών. Η εντολή του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι σαφής. Με αξιοκρατία, διαφάνεια, σοβαρότητα συνεχίζουμε τις επαφές μας και με σεβασμό στους συμπολίτες μας.

Μάλιστα, προς εφαρμογή όλων αυτών, ο Πρόεδρος μας με απόφασή του συγκρότησε Επιτροπή για την προετοιμασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, η οποία αξιολογεί το έργο των αυτοδιοικητικών, αξιολογεί τις υποψηφιότητες των στελεχών μας και προετοιμάζει την δυναμική και νικηφόρα παρουσία της ΝΔ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι ευρέως γνωστή η θετική αξιολόγηση από την Παράταξή μας του έργου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη και η απόφαση της ΝΔ να στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητά του. Είναι ευρέως γνωστό τόσο από τις επίσημες ανακοινώσεις, σε προηγούμενο χρόνο, της Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος κας Μαρίας Σπυράκη, όσο και από την επίσημη τοποθέτηση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σε ανοικτή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και στη σχετική συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε.

Ωστόσο, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, στελέχη της Παράταξής μας και, ειδικότερα, οι κ. Βλέτσας Αθανάσιος, κα Καλιαμούρη Μαρίνα, κα Κοτζαμάνη Πηνελόπη, κα Ράρρα Στασινή, κ. Νάνος Στάθης, κ. Παπασιώζος Κώστας, κ. Δήμος Δημήτρης, κ. Μότσιος Γιώργος, κ. Σοφίας Δονάτος και κ. Τσάπαλος Όμηρος να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας και να στηρίζουν άλλες επιλογές από την επίσημη θέση της ΝΔ. Βεβαίως, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των μελών μας να επιλέξουν και να στηρίξουν τον υποψήφιο που κρίνουν. Όμως, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας παραπλανώντας συνειδητά τους πολίτες και, κυρίως, τα μέλη της Παράταξής μας. Μάλιστα, τα παραπάνω στελέχη, ακόμη κι αν δεν γνώριζαν, ουδέποτε ζήτησαν ενημέρωση από τα θεσμικά όργανα του Κόμματος.

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της συμμετοχής τους, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ με το υπ’ αριθ. πρωτ. 2464/31-08-2018 έγγραφό του κάλεσε τα ως άνω μέλη σε ακρόαση, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Σε απάντηση της ανωτέρω επιστολής, οι κ.κ. Βλέτσας, Καλιαμούρη, Κοτζαμάνη, Ράρρα, Νάνος, Δήμος, Μότσιος και Σοφίας, με την από 31-08-2018 επιστολή τους, δήλωσαν την αδυναμία τους να παραστούν στη διαδικασία ακρόασης. Το ίδιο δήλωσε ο κ. Τσάπαλος, με την από 02-09-2018 επιστολή του, ενώ ο κ. Παπασιώζος ούτε εμφανίστηκε στην ακρόαση, ούτε απέστειλε επιστολή, στην οποία να δηλώνει την αδυναμία του να παραστεί”.

Τα ίδια και στην περίπτωση Μέτιου;

Θα έχει σίγουρα εξαιρετικό ενδιαφέρον, τί θα πράξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίπτωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος υποστηρίζει ότι έχει πάρει το χρίσμα από τον ίδιο τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει την στήριξη του στενού στνεργάτη Σωτήρη Νέζη και του πρώην εκπροσώπου Τύπου Μακάριου Λαζαρίζη, αλλά και την έντονη αμφισβήτηση μέσα στην ίδια την παράταξη του.

Υπάρχει μια ενέργεια σε κεντρικό κομματικό επίπεδο, που δείχνει ότι ο κ.Μέτιος φαίνεται να έχει το προβάδισμα στην επιλογή του υποψηφίου για την Περιφέρεια. Ορίστηκε ως ο βασικός ομιλητής στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο θέμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που οργανώνει η αντίστοιχη Γραμματεία. Το ότι προτιμήθηκε αυτός και όχι κάποιος εκ των άλλων Περιφερειαρ΄χων που πρόσκεινται στο κόμμα, νομίζουμε ότι αποτελεί ένα μήνυμα στήριξης, αν και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο.

Τί θα συμβεί λοιπόν αν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος σχηματίσει ή στηρίξει “αντάρτικο” ψηφοδέλτιο ή ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης ή ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης ή κάποιος άλλος που θα είναι… έκπληξη;

Για τον Δημήτρη Πέτροβιτς δεν αναφέρομαι, γιατί θεωρώ σίγουρο πως θα είναι πλήρως εναρμοσιμένος στην κομματική γραμμή και θα κάνει ότι αποφασίσει το κόμμα, ακόμα και αν διαφωνεί. Με βάση την επιλογή της Ν./Δ στην περίπτωση Καχριμάνη της Ηπείρου, θα πρέπει να αναμένονται και εδώ διαγραφές.

Πηγή: parapolitika.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*