Η “εξαφανισμένη” στα σοβαρά θέματα ΝΟΔΕ Έβρου, “έτρεξε” να παύσει την Όλγα Βρετοπούλου

Η “εξαφανισμένη” στα σοβαρά θέματα ΝΟΔΕ Έβρου, “έτρεξε” να παύσει την Όλγα Βρετοπούλου

Κι όμως, υπάρχει τελικά ΝΟΔΕ Έβρου και μάλιστα παίρνει και αποφάσεις. Μπορεί να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και “εξαφανισμένη” στα πολλά και σοβαρά προβλήματα του νομού, να τηρεί… εκκωφαντική σιωπή μήνες τώρα, αλλά τα αντανακλαστικά της λειτούργησαν πολύ γρήγορα στην περίπτωση της Όλγας Βρετοπούλου. 

Έτσι, χθες η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητς Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί απ’ την δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, σήμερα με ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πολυζώης Παρασκευόπουλος και ο Γραμματέας Ιωάννης Τζίμας, γνωστοποίησαν ότι: “Από σήμερα το μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου κ. Όλγα Βρετοπούλου παύει να έχει την ευθύνη του τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι νεοτέρας”.

Γιατί άραγε τόση… βιασύνη, πρεμούρα και κυρίως τέτοια εντυπωσιακά αντανακλαστικά; Τα οποία δεν έχουμε δει μήνες τώρα, για προβλήματα του νομού, αποφάσεις ή αδράνειες της Κυβέρνησης και δηλώσεις ή πράξεις των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Το μεγάλο πρόβλημα στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη είναι η ανεξαρτητοποίηση της κ.Βρετοπούλου; Προφανώς αυτό  έγινε επειδή αποχώρησε απ’ την παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη, τον οποίο στηρίζει επίσημα η Νέα Δημοκρατία. Μα μπορεί να δήλωσε την πρόθεση της να συστρατευθεί με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιάννη Ζαμπούκη, αλλά ακόμα δεν υπήρξε καμιά επίσημη ή έστω ανεπίσημη ανακοίνωση ότι αυτό θα συμβεί.

Την υποψηφιότητα Πέτροβιτς την έκαναν… γαργάρα

Που ήταν αλήθεια η ΝΟΔΕ Έβρου και ο Πρόεδρος της Άκης Παρασκευόπουλος, όταν το μέλος επίσης του κόμματος Δημήτρης Πέτροβιτς, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως “αντάρτης” κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ για την Περιφέρεια  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο; Γιατί και σε αυτή την περίπτωση δεν πήραν οποιαδήποτε απόφαση; Στην Όλγα Βρετοπούλου βρήκαν να… εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους και να επιβάλλουν κομματική πειθαρχία; Πως πάρθηκε αυτή η πρωτοβουλία; Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΝΟΔΕ και την πήρε;

Όταν ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης δήλωνε διάφορα εναντίον του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη ή του Αντιπροέδρου Κωστή Χατζηδάκη, με βαριές και σκαιότατες εκφράσεις, δεν θυμάμαι να υπήρξε ανάλογη… ευαισθησία απ’ τον κ.Παρασκευόπουλο. Φαίνεται άλλαξε τον τελευταίο καιρό απόψεις και αποφάσισε να γίνει… σκληρός. Ίσως τον επηρέασαν οι συχνές παρέες με τον δήμαρχο κ.Λαμπάκη και κάποιους στενούς στυνεργάτες του. Με τέτοια νοοτροπία πάντως και παρόμοιες ενέργειες ορισμένων στη Ν.Δ, μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να τους… γλεντούν για πολύ καιρό ακόμα.