ΒΙΝΤΕΟ: Οι τρεις τεράστιες διπλωματικές και επικίνδυνες εθνικά “γκάφες” του Βαγγέλη Λαμπάκη

ΒΙΝΤΕΟ: Οι τρεις τεράστιες διπλωματικές και επικίνδυνες εθνικά “γκάφες” του Βαγγέλη Λαμπάκη

Το ταξίδι του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη στην προσαρτημένη από τους Ρώσους περιοχή της Κριμαίας που ήρθε ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή δελτίο τύπου του ίδιου και οι δηλώσεις τόσο του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αλλά και της εκπροσώπου της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Έβρου Γεωργίας Αγγελινά, έφεραν στο προσκήνιο τις συχνές, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΓΚΑΦΕΣ του. 

Δεν είναι μόνο η απερίσκεπτη ενέργεια του κ.Λαμπάκη, να επισκεφθεί, μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη την Συμφερούπολη της Κριμαίας, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε επιβάλλει εμπάργκο και η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να προκαλούσε κυρώσεις εναντίον της Ελλάδας. Δεν είναι το γεγονός ότι η περίπτωση της Κριμαίας είναι όμοια με αυτή της κατοχής των Τούρκων στην Κύπρο. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης συνηθίζει δυστυχώς, να λειτουργεί ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ σε παρόμοια ζητήματα και να ενεργεί ή να λέει με πολύ μεγάλο ευκολία πράγματα που μπορεί να είναι επιζήμια εθνικά. Κάτι που επεσήμανε και η κ.Αγγελινά, η οποία να τονίσουμε ότι υπήρξε και ειδική συνεργάτης του παλαιότερα στον δήμο της Αλεξανδρούπολης.

-Χείμαρρος η Γ.Αγγελινά κατά δημάρχου Β.Λαμπάκη για Κριμαία, “Ρώσικο Σπίτι”, Γκαμπαερίδη : “Ένοχος ή βλαξ; Να λογοδοτήσει”

Το 2011 μίλησε για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ στην Θράκη

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης είχε προκαλέσει σοκ και αμηχανία το 2011 με ένα παραλήρημα του, όταν ισχυρίστηκε ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες!!! Είχε πει χαρακτηριστικά ότι: “Έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα Ανεξάρτητο Κράτος. Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος».

Στην προσπάθεια του προειδοποιήσει το αθηνοκεντρικό κράτος  να μην κάνει κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, έφτασε στο σημείο να πει ότι θα «χάσει» τη Θράκη. «Εσείς, εκεί στην Αθήνα, να μην σκέφτεστε να κάνετε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών όλο τον Έβρο, γιατί αν γίνει αυτό, θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι της Ελλάδας που λέγεται Θράκη, που λέγεται Έβρος. Γιατί αν συμβεί αυτό, εμείς εδώ στη Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματι ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνους τους Θρακιώτες και αυτό είναι παρά πολύ κακό γενικότερα για την Ελλάδα» κατέληξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν βέβαια και οι γεωγραφικές γνώσεις του Ευάγγελου Λαμπάκη, καθώς είναι γνωστό ότι πιστεύει πως τα γνωρίζει όλα. Γι’ αυτό και είπε ότι η Θράκη κάποτε έφτανε μέχρι το Μόναχο. «Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφτανε από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι το Μόναχο, κάπου εκεί στη Βαυαρία. Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν» είπε στον κοινό που είχε μείνει εμβρόντητο ο Ευάγγελος Λαμπάκης.

2013: Προσφώνησε τους Τούρκους της Κωνσταντινούπολης ως “Θρακιώτες”

Η άλλη πολύ σοβαρή γκάφα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, έγινε σε ομιλία του τον Μάιο του 2013 στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα στις 28 Μαίου, μια ημέρα πριν την μαύρη επέτειο Άλωσης της Πόλης (ποιος “εγκέφαλος” είχε αυτή την φαεινή ιδέα) όταν αποκάλεσε τους Τούρκους που βρισκόταν στην αίθουσα, ως “Θρακιώτες”.

Παρουσία του προξένου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, σε εκδήλωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου για την τουριστική προβολή του Νομού, η προσφώνηση του χαροποίησε ιδιαίτερα τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ήταν μια λίαν επικίνδυνη και ανιστόρητη τοποθέτηση που υποδήλωνε παντελή έλλειψη εθνικής αυτογνωσίας, αφού για δεκαετίες η πατρίδα μας διακηρύττει ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη δεν είναι Τούρκοι, αλλά Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης όμως, με μια απλή του δήλωση, “κατάργησε” από μόνος του τα σύνορα, βαφτίζοντας Θρακιώτες τα…20 εκατομμύρια των Τούρκων που ζουν πλέον στην Ανατολική Θράκη.