Η Κυβέρνηση σνόμπαρε και απουσίασε επιδεικτικά απ’ το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Αλεξανδρούπολης (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Η Κυβέρνηση σνόμπαρε και απουσίασε επιδεικτικά απ’ το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Αλεξανδρούπολης (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Η Κυβέρνηση σνόμπαρε και απουσίασε επιδεικτικά από ένα πολύ σημαντικό συνέδριο που ξεκίνησε χθες στην Αλεξανδρούπολη, με τίτλο: «Αναπτυξιακό Συνέδριο: Διαμετακομιστικό κέντρο-Συνδυασμένες μεταφορές – Ενέργεια» στην Αλεξανδρούπολη, που αποτελεί μάλιστα μια πρωτοβουλία της ΓΑΙΟΣΕ.

Κι αυτό γιατί αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα παραστούν και θα καταθέσουν τις απόψεις τουςο υτπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και η υπουργός Μακεδονίας-Θρκης Κατερίνα Νοτοπούλου, τελικά και οι δύο με διάφορες δικαιολογίες δεν ήρθαν στην  Αλεξανδρούπολη και έστειλαν… εκπροσώπους τους. Κάτι που δείχνει την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει την περιοχή μας η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Για την ανύπαρκτη και χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες υπουργό Μακεδονίας Θράκης ειπώθηκε ότι ήταν άρρωστη, αλλά χθες βρισκόταν κανονικά στην Καβάλα.

Ήταν λοιπόν απόλυτα δικαιολογημένη η “έκρηξη”του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της κ.Νοτοπούλου, τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν προχωράει τίποτα από όσα έχει εξαγγείλει για το λιμάνι, τις μεταφορές και όλα τα υπόλοιπα, ζητώντας του να μεταφέρει στην υπουργό Μακεδονίας και Θράκης όσα θα ακουστούν.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης  ως διαμετακομιστικό κέντρο λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Η θέση της Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κάθετου και οριζόντιου οδικού άξονα (Εγνατία Οδός) και σιδηροδρομικού δικτύου με πρόσβαση στις παρευξείνιες χώρες, η ύπαρξη του μεγαλύτερου λιμένα της Περιφέρειας ΑΜΘ, η διέλευση αγωγών φυσικού αερίου καθώς και η προοπτική δημιουργίας πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου στα ανοικτά της Αλεξανδρούπολης καθιστούν την περιοχή ενεργειακό κόμβο και συνιστούν ιδανικό πεδίο ανάπτυξης και ανάδειξης της πόλης ως σημαντικού επιχειρηματικού και παραγωγικού κέντρου της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και κύριου ευρωπαϊκού διαμετακομιστικού κόμβου.

Άγρια… κόντρα Λαμπάκη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το συνέδριο στη σημερινή του ημέρα σημαδεύτηκε από την άγρια κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και στελεχών το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πάντως κατέδειξε και το πρόβλημα που υπάρχει στο εσωτερικό του κυβετνώγντος κόμματος στον Έβρο. Συγκεκριμένα, όταν κάποια στιγμή ακούστηκε πως εκ μέρους των κυβερνητικών βουλευτών θα διαβαστεί μήνυμα της βουλευτού Νατάσας Γκαρά που δεν ήταν παρούσα, αντέδρασε ο αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑΜενέλαος Μαλτέζος, που τόνισε ότι βάση του πρωτοκόλλου, θα πρέπει να μιλήσει πρώτα ο Γιώργος Καίσας, που ήταν άλλωστε και πρώτος σε ψήφους. Εκεί υπήρξε η πρώτη έντονη αντιπαράθεση με τον κ.Μαλτέζο,

Στη συνέχεια ο κ.Λαμπάκης επιτέθηκε στην Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ( του οποίου ζήτησε την να μην ξεχνάμε ποριν λίγες ημέρες την επίσημη στήριξη μιλώντας για συνεργασία, σύνθεση και συστράτευση), αλλά τώρα την κατηγόρησε πως δεν έχει κάνει το παραμικρό για τα έργα της Αλεξανδρούπολης, με εξαίρεση την βουλευτή κ.Γκαρά. Υπήρξε έτσι νέος κύκλος αντιπαράθεσης με τους Καίσα, Μαλτέζο.

Το παρόν έδωσαν και μίλησαν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάλης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Ρίζος, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας, ο Πρόεδρος της Εγνατία Οδός Απόστολος Αντωνούδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης και ο καθηγητής του ΔΠΘ Δημήτρης Δημητρίου.