Ο στρατός έκλεισε τα αναχώματα στην περιοχή του Διδυμοτείχου, δίνοντας λύσεις

Ο στρατός έκλεισε τα αναχώματα στην περιοχή του Διδυμοτείχου, δίνοντας λύσεις

Ανησυχία προκαλούν στους υπεύθυνους της Περιφέρειας αλλά και των δήμων του Έβρου, ο προγνώσεις των μετεωρολόγων για τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών, ως το τέλος της εβδομάδας. Οι ισχυροί νοτιάδες, με την άνοδο της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις και φυσικά το λιώσιμο του χιονιού σε Βουλγαρία και Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Κι όλα αυτά με τα αναχώματα του ποταμού Έβρου σε κάποια σημεία να είναι είτε “ανοιχτά” ακόμα, είτε προβληματικά, αφού για γραφειοκρατικούς λόγους καθυστέρησε η αποκατάσταση τους. Στην περιοχή του Διδυμοτείχου και συγκεκριμένα στα χωριά Ισαάκιο και Πραγγί, αλλά και στον κάμπο της πόλης, ευτυχώς όμως την λύση έδωσε ο στρατός. Το Μηχανικό των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμα και μέσα στις γιορτές, δούλευε πυρετωδώς διορθώνοντας τα πράγματα όπου χρειάζεται στα συγκεκριμένα σημεία και συνεχίζει ακόμα να δουλεύει ώστε να μην προκύψει σοβαρό πρόβλημα όταν ανέβει η στάθμη του ποταμού Έβρου.

Είναι μια σημαντική λύση και σωτήρια συνάμα, μέχρι να οριστούν οι εργολαβίες και να αρχίσει η βελτίωση της κατάστασης των αναχωμάτων σε όλο το μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Γιατί κανείς δεν ξεχνάει ότι κάθε χρόνο και τελευταία φορά πέρυσι, παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα και πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στους αγρότες.