Το Evros-news.gr και ο Κώστας Πιτιακούδης, στη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ (φωτορεπορτάζ)

Το Evros-news.gr και ο Κώστας Πιτιακούδης, στη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ (φωτορεπορτάζ)

Του Κώστα Πιτιακούδη


Το Evros-news.gr και ο υπεύθυνος του Κώστας Πιτιακούδης, βρέθηκαν χθες βράδυ στην δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που γιορτάζεται σήμερα 4 Ιουλίου.

φωτό: ΕUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Αποτέλεσε ασφαλώς τεράστια τιμή για μένα προσωπικά αλλά και την πρώτη σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα του Έβρου και της Θράκης, η οποία ήταν η μοναδική που προσκλήθηκε από τον κ.Πάιατ και την σύζυγο του Μαίρη στην πρεσβευτική κατοικία, στην εκδήλωση που αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός. Κατά την είσοδο μας και την υποδοχή, εκτός από την θερμή χειραψία ο Αμερικανός πρέσβης χάρηκε όταν άκουσε πως εκπροσωπούμε ένα site του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης.

φωτό: ΕUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στην δεξίωση παρέστησαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές της αντιπολίτευσης και κορυφαίοι επιχειρηματίες. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Από τη Νέα Δημοκρατία, στην δεξίωση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Μάκης Βορίδης και ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Τάκης Θεοδωρικάκος, η εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη, ενώ από το ΚΙΝΑΛ παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης.

Το παρόν έδωσε και ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης

Στην δεξίωση είχε προσκληθεί και έδωσε το παρόν ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, μαζί με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για λίγο με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, ο οποίος εξέφρασε άλλη μια φορά την αγάπη του για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και όλη την περιοχή, από την οποία δήλωσε ενθουσιασμένος και καταγοητευμένος όσες φορές την επισκέφθηκε.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ, με το νέο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον υπεύθυνο του Evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη φωτό: ΕUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Μαζί με το νέο δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με δυο κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές, τα αδέρφια Γιώργο και Νίκο Βερνίκο, από τους οποίους ο Γιώργος Βερνίκος είναι Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος (ΟΚΕ), αλλά διετέλεσε και υφυπουργός Ναυτιλίας. Ο κ.Ζαμπούκης αντάλλαξε απόψεις για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου αλλά και της περιοχής, ενώ συζήτησαν και το θέμα της δημιουργίας μαρίνας σκαφών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, και ο υπεύθυνος του Evros-news.gr Κώστας Πιτιακούδης, με τους γνωστούς εφοπλιστές αδερφούς Βερνίκου, τον Γιώργο που είναι και Πρόεδρος της ΟΚΕ (δεξιά) και το Νίκο (αριστερά) στη χθεσινή δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη φωτό: ΕUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να μιλήσει με το νέο Περιφερειάρχη Αττικής και σημερινό Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, με την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ Σοφία Ζαχαράκη, με Ελληνοαμερικανούς Γερουσιαστές όπως τον Γερουσιαστή της πολιτείας του Ροντ Άϊλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, Λεωνίδα Ραπτάκη που έχει επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και ζήτησε να συνεργαστούν μετά τον Σεπτέμβριο ώστε Ελληνοαμερικανοί που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν αλλά και να επενδύσουν στην περιοχή να την επισκεφθούν με τον ίδιο επικεφαλής.

φωτό: ΕUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη δεξίωση, ο Τζέφρι Πάιατ τόνισε ότι οι δεσμοί συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ είναι ισχυρότεροι από ποτέ. «Η επικρατούσα άποψη στην Ουάσινγκτον είναι ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους πιο πολύτιμους συμμάχους μας, πυλώνας σταθερότητας και προστάτης των δυτικών δημοκρατικών ιδεών σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο εφοπλιστής, πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας και Πρόεδρος της ΟΚΕ Γιώργος Βερνίκος, με το νέο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον Κώστα Πιτιακούδη
φωτό: ΕUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Επίσης, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, οι αρχηγοί της Αστυνομίας, του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, οι πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Μπακατσέλος και ο προκάτοχός του του Σίμος Αναστασόπουλος, του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης και η ιδρύτρια και πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος,

Ο κορυφαίος επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγος του Μαριάννα, με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ και την σύζυγο του Μαίρη.

Οι φωτογραφίες είναι από την ΕUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.