Έβρος: Κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ στα μειονοτικά χωριά που κέρδισε το φιλοτουρκικό ΚΙΕΦ στις Ευρωεκλογές

Έβρος: Κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ στα μειονοτικά χωριά που κέρδισε το φιλοτουρκικό ΚΙΕΦ στις Ευρωεκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ήταν δεύτερος και στο νομό μας όπως και σε όλη την Ελλάδα, με διαφορά μάλιστα 17,5 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία (45% με 27,55%), αλλά υπήρξαν χωριά του Έβρου όπου κυριάρχησε και μάλιστα πήρε ποσοστό πάνω από το 50%.

Ποια ήταν αυτά; Μα φυσικά τα δυο μειονοτικά χωριά της Αλεξανδρούπολης και κάποια (όχι όλα) του ορεινού όγκου Σουφλίου που κατοικούνται από μουσουλμάνους και στα οποία στις πρόσφατες Ευρωεκλογές της 26ης Μαίου κέρδισε το φιλοτουρκικό κόμμα ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας), του οποίου η Πρόεδρος και τα στελέχη δηλώνουν προκλητικά ότι είναι Τούρκοι. Τυχαίο; Δε νομίζουμε.

Βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλά από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα του δήμου Σουφλίου έτσι και αλλιώς είναι φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι που ψήφισαν το ΚΙΕΦ στις Ευρωεκλογές, επέλεξαν την περασμένη Κυριακή και αυτοί το κόμμα που έχασε τις εκλογές.

Κι επειδή κάποιοι μπορεί να μας κατηγορήσουν για fake news, έκφραση πολύ προσφιλής στο κόμμα που ο λαός το έστειλε στον… ρόλο της αντιπολίτευσης την Κυριακή, παραθέτουμε συγκεκριμένα στοιχεία.

  1. Στο εκλογικό τμήμα Δικέλλων όπου ψηφίζουν οι κάτοικοι του μειονοτικού χωριού Αύρα, στις Ευρωεκλογές το ΚΙΕΦ πήρε 33,15%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,14% κιαι η Ν.Δ 15,36%. Την Κυριακή στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 51,23% και η Ν.Δ 32,60%. Θέλετε μεγαλύτερη απόδειξη που πήγε η συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων της μειονότητας;

2. Στο εκλογικό τμήμα Κόμαρου που επίσης είναι χωριό της μουσουλμανικής μειονότητας στις εθνικές εκλογές της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 55,70, ενώ στις Ευρωεκλογές το ΚΙΕΦ συγκέντρωσε 66,88%.