Κόλαση με τα κουνούπια – Μόλις χθες βράδυ το υπουργείο Υγείας έδωσε άδεια για νυχτερινούς αεροψεκασμούς!!!

Κόλαση με τα κουνούπια – Μόλις χθες βράδυ το υπουργείο Υγείας έδωσε άδεια για νυχτερινούς αεροψεκασμούς!!!

Κόλαση είναι η κατάσταση με τα κουνούπια και φέτος στον Έβρο και ιδιαίτερα στο κεντρικό και το βόρειο κομμάτι του τις τελευταίες δέκα ημέρες έγινε ανυπόφορη. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου απόλυτα δικαιολογημένες, αλλά από τον περασμένο Φεβρουάριο που ζητήθηκε άδεια από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας για νυχτερινούς αεροψεκασμούς, μόλις χθες βράδυ δόθηκε η καταφατκή απάντηση για να ξεκινήσουν.

Συγκεκριμένα, την 1 Φεβρουαρίου 2019 είχε σταλεί στο συγκεκριμένο υπουργείο από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το σχετικό έγγραφομ, με το οποίο ζητούνταν να επιτραπεί η αντιμετώπιση των κουνουπιών με νυχτερινούς αεροψεκασμούς, γιατί αυτή θεωρείται και είναι η πιο αποτελεσματική. Αναλύονταν οι λόγοι που πρέπει να επιτραπεί κάτι τέτοιο, γιατί το πρόβλημα στο νομό Έβρου είναι τεράστιο και δεν έχει καμιά σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Αναφέρονταν οι 500.000 στρέμματα με ορυζώνες που υπάρχουν λίγα μέτρα απέναντι από τον ποταμό Έβρο, στην Τουρκία και οι ελλιπής αντιμετώπιση του συγκειριμένου προβλήματος εκ μέρους των Τούρκων.

Επειδή απάντηση δεν ερχόταν, εδώ λίγο καιρό τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλοντος της ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς αλλά και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας κ.Γεωργίου, επικοινώνησαν πολλές φορές με το υπουργείο Υγείας και ζήτησαν να δοθεί η έγκριση. Έκπληκτοι άκουσαν κάποια στιγμή να τους ζητούν να σταλεί ξανά ο φάκελος που είχε φτάσει από την 1η Φεβρουαρίου, ίσως επειδή κάπου… παραπετάχθηκε και χάθηκε.

Τελικά χθες βράδυ έφτασε η έγκριση και άδεια για την διενέργεια νυχτερινών αεροψεκασμών αντιμετώπισης της τεράσδτιας μάστιγας των κουνουπιών και αφού το ελικόπτερο υπάρχει για τους ημερήσιους αεροψεκασμούς, όπως είπε στο Evros-news.gr ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Βενετίδης, θα ξεκινήσουν άμεσα και οι νυχτερικοί αεροψεκασμοί που θεωρούνται και οι πιο αποτελεσματικοί, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το πρόβλημα.