ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άνευ ουσίας η ένταση Λαμπάκη κατά Ζαμπούκη που εξετάζεται αύριο, μετά το αυτοδιοικητικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άνευ ουσίας η ένταση Λαμπάκη κατά Ζαμπούκη που εξετάζεται αύριο, μετά το αυτοδιοικητικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης!!!

ΣΟΚ για τον απερχόμενο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού μετά το Αυτοδιοικητικό νομοσχέδιο που έφερε για ψήφιση η Κυβέρνηση και επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον “Κλεισθένη”, είναι πλέον άνευ ουσίας η ΕΝΣΤΑΣΗ που κατέθεσε κατά του νεοεκλεγέντος δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Η συγκεκριμένη ένσταση εξετάζεται αύριο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης και ο κ.Λαμπάκης υποστηρίζει ότι ο Γιάννης Ζαμπούκης δεν είχε παραιτηθεί από Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και αυτό δημιουργεί ασυμβίβαστο και εκλογικό κώλυμα. Ζητάει λοιπόν να ακυρωθεί η εκλογή του στις 2 Ιουνίου από τον λαό του δήμου Αλεξανδρούπολης, ελπίζοντας ότι η ένσταση θα γίνει δεκτή και όποια διαδικασία και να ακολουθηθεί στην συνέχεια, θα είναι και πάλι ο ίδιος δήμαρχος. Αυτό μάλιστα λέει όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε όποιον συναντάει. Πως ο ίδιος θα συνεχίσει ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ήρθε όμως το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον “Κλεισθένη” να αποτελέσει ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στα… όνειρα που έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος. Γιατί ακόμα και στην  υποθετική περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση του, κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία νομικών θεωρεί απίθανο, πάλι δεν πρόκειται να είναι ο ίδιος δήμαρχος. Γιατί στο άρθρο 17 που αναφέρεται σε εκλογή νέου δημάρχου ή Περιφερειάρχη, αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

Ακόμα δηλαδή και στην απίθανη περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση του, ο νέος δήμαρχος θα εκλεγεί μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ” του Γιάννη Ζαμπούκη και ο καταδικασμένος από την ψ΄ξηφο των δημοτών Βαγγέλης Λαμπάκης θα παραμείνει εκεί που τον έστειλαν. Στην αντιπολίτευση δηλαδή.

Δεν θα γίνει δίκη αλλά θα κατατεθούν μόνο

γραπτά υπομνήματα με τις θέσεις των δύο πλευρών

Να ξεκαθαρίσουμε ότι αύριο το πρωί δεν θα διεξαχθεί δίκη, όπως αυτές που γνωρίζουμε όλοι, στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης. Απλά οι δυο πλευρές, αυτή του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη που κατέθεσε την ένσταση, θα καταθέσει γραπτό υπόμνημα με τα επιχειρήματα της και η πλευρά του νέου δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη τα δικά της. Οι δικαστές θα τα παραλάβουν, ενδεχομένως να ζητήσουν κάποιες διευκρινίσεις, αλλά δεν θα εξεταστούν μάρτυρες και ούτε οι Λαμπάκης, Ζαμπούκης. Η απόφαση πρέπει να εκδοθεί έως τις 20 Αυγούστου.

Η πλευρά του εκλεγμένου από τον λαό δημάρχου κ.Ζαμπούκη είναι βέβαιη ότι η ένσταση θα απορριφθεί. Το ίδιο επισημαίνουν και οι δυο κορυφαίοι νομικοί των Αθηνών που θα την εκπροσωπήσουν αύριο. Ακόμα πάντως και στην… απίθανη περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση, θα υπάρξει συνέχεια με προσφυγή σε δεύτερο βαθμό από την πλευρά του Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ και την 1η Σεπτεμβρίου ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.