ΒΙΝΤΕΟ: Ο υπουργός Ναυτιλίας Γ.Πλακιωτάκης και ο δήμαρχος Θ.Βίτσας για τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης στον ΑΝΤ1

ΒΙΝΤΕΟ: Ο υπουργός Ναυτιλίας Γ.Πλακιωτάκης και ο δήμαρχος Θ.Βίτσας για τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης στον ΑΝΤ1

Το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την τεράστια ταλαιπωρία εκατοντάδων επισκεπτών στην Σαμοθράκη και τον αποκλεισμό του νησιού για τρεις ημέρες, απασχόλησε την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλιμαίρι Μαζί” με το Νίκο Ρογκάκο, στην οποία μίλησαν ο αρμόδιος Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αλλά και ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε πως το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο πλαίσιο του εφικτού και του δυνατού, δεδομένων των συγκυριών των καιρικών συνθηκών και των παθογενειών του παρελθόντος, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση και την ταλαιπωρία του κόσμου. “Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα”, είπε.

Επιπρόσθετα, προανήγγειλε μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική για τον νησιωτικό χώρο, εξορθολογισμό των άγονων γραμμών και αναμόρφωση του συστήματος ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της χώρας. “Αξία και σημασία έχει να δώσουμε αναπτυξιακό τόνο στα νησιά μας, διότι πέρα από την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, οι νησιώτες προσφέρουν εθνικό έργο” τόνισε ο υπουργός.

Στην εκπομπή υπήρξε παρέμβαση και μιας επισκέπτριας που έμεινε αποκλεισμένη στο νησί, η οποία κατήγγειλε ότι στο ξενοδοχείο που έμεινε δεν της έγινε καμιά έκπτωση όπως είχε ανακοινωθεί και πλήρωσε κανονικά το δωμάτιο της για τις επιπλέον ημέρες που αναγκάστηκε να παραμείνει στο νησί λόγω ακτοπλοϊκού αποκλεισμού, ενώ μόνο δύο δωρεάν γεύματα τους δόθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Πηγή: enikos.gr