Έρχονται οι ορκομωσίες των νέων δημάρχων του Έβρου – Για πότε έχουν προγραμματιστεί

Έρχονται οι ορκομωσίες των νέων δημάρχων του Έβρου – Για πότε έχουν προγραμματιστεί

Λιγότερο από δυο εβδομάδες έχουν απομείνει για την ανάληψη των καθηκόντων την 1η Σεπτεμβρίου των πέντε νέων δημοτικών αρχών στο νομό Έβρου, οι οποίες προέκυψαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαίου και της 2ας Ιουνίου και έχουν οριστεί οι τελετές ορκωμοσίας τους.

Με εξαίρεση τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, τον μοναδικό που επανεξελέγη και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, όλες οι άλλες δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν την ημέρα που θα ορκιστούν τα νέα δημοτικά συμβούλια. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες μας, στην Ορεστιάδα η τελετή μάλλον θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 25 Αυγούστου, αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο αφού δεν ανακοινώθηκε ακόμα ούτε στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

Στην Αλεξανδρούπολη τώρα, η νέα δημοτική αρχή του θριαμβευτή των εκλογών Γιάννη Ζαμπούκη και όλο το νέο δημοτικό συμβούλιο, θα ορκιστούν το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου 24 Αυγούστου στο Νομαρχείο της πόλης. Είναι άγνωστο αν θα παραστεί ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, που εξακολουθεί να… ονειρεύεται ότι μπορεί να κερδίσει την ένσταση, να μην ισχύσει η πρόσφατα ψηφισθείσα αλλαγή του νόμου και να παραμείνει δήμαρχος. Άλλωστε όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν χρόνια, δύσκολα θα… αντέξει να βλέπει τον κ.Ζαμπούκη να ορκίζεται δήμαρχος.

Στο Σουφλί ο νέος δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος που έβαλε τέλος στην πολύχρονη παρουσία του Βαγγέλη Πουλιλιού, θα ορκιστεί μαζί με τους συμβούλους του αλλά και το υπόλοιπο νέο  δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 11.00 στο Δημαρχείο Σουφλίου.

Στο γειτονικό Διδυμότειχο, ο νέος δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου ο οποίος έθεσε τέρμα στην 9χρονη παρουσία του Παρασκευά Πατσουρίδη, μαζί με τους συνεργάτες του που εκλέχθηκαν και φυσικά με το καινούργιο δημοτικό συμβούλιο, θα ορκιστούν την Τρίτη 27 Αυγούστου στο Δημαρχείο της πόλης.

Στην Σαμοθράκη τέλος, ο καινούργιος δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος, που κέρδισε τον απερχόμενο Θανάση Βίτσα, θα ορκιστεί μαζί με τη νέα δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στο “Φιδέλειο” Πνευματικό Κέντρο της Σαμοθράκης.