Τι συζήτησαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

Τι συζήτησαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

Σε εγκάρδιο κλίμα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης υποδέχτηκε χθες Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο γραφείο του, τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Geoffrey R. Payatt, τον οποίο συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Ζαμπούκης συναντά τον Αμερικανό Πρέσβη μετά την εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου, καθώς είχε προηγηθεί συνάντηση στη δεξίωση που παρέθεσε ο κ. Payatt στην αμερικανική πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα κατά τον εορτασμό της 243ης επετείου της 4ης Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν ειδικότερα τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με ιδιαίτερη αναφορά στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. Μετά την συνάντηση που έγινε νωρίς το πρωί, δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Λίγο αργότερα, ο κ.Ζαμπούκης πήρε μέρος στην ενημέρωση που υπήρξε για την πρόοδο των έργων ανέλκυσης του ναυαγίου της βυθοκόρου “Όλγα” από το λιμάνι.

Ο ίδιος ο κ,.Πάιατ έγραψε στο twitter ότι συνεχάρη τον Γιάννη Ζαμπούκη για την εκλογή του και επίκεντρο της συνάντησης τους ήταν η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. “Εξέφρασα τα θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ζαμπούκη για την εκλογή του. Συζητήσαμε τον βασικό γεωστρατηγικό ρόλο και τις δυνατότητες αναβάθμισης των υποδομών της Αλεξανδρούπολης για να αξιοποιήσει την εργασία μας στο λιμάνι”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.