Σουφλί ΤΩΡΑ: Μπλόκο 20 λαθρομεταναστών στο αυτοκίνητο καθηγήτριας, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου – Τι ακολούθησε

Σουφλί ΤΩΡΑ: Μπλόκο 20 λαθρομεταναστών στο αυτοκίνητο καθηγήτριας, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου – Τι ακολούθησε

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, σε επαρχιακό δρόμο του Σουφλίου, όταν περισσότεροι από 20 λαθρομετανάστες επιχείρησαν μπλόκο στο αυτοκίνητο της καθηγήτριας και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Έβρου Κατερίνας Φωτιάδου, η οποία ευτυχώς ενήργησε γρήγορα και ψύχραιμα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Radio και τον Σταύρο Αποστολίδη, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο της στον δρόμο Πρωτοκκλησίου-Μαυροκκλησίου, ώστε να πάει στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου όπου διδάσκει, δύο λαθρομετανάστες αρχικά την είδαν να φτάνει προς το μέρος τους και ξαφνικά από τις άκρες του δρόμου πετάχθηκαν περισσότερα από 20 με 30 άτομα και πέταξαν τα σακίδια τους μέσα στον δρόμο. Με ξεκάθαρο στόχο προφανώς για να σταματήσει και να της αρπάξουν το αυτοκίνητο για να μετακινηθούν ή και πολύ χειρότερα πράγματα.

Όπως είπε η κ.Φωτιάδου: “Ενώ πήγαινα σήμερα το πρωί στους Μεταξάδες όπου είμαι καθηγήτρια και έστριψα από την Μάνδρα προς Βρυσικά, στο δρόμο μεταξύ Πρωτοκκλησίου-Μαυροκκλησίου, είδα αρχικά από μακριά δύο άτομα, μετανάστες, παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι κοιτούσαν το αυτοκίνητο. Ξαφνικά πετάχθηκαν στον δρόμο από τις άκρες, μέσα απ’ τα χωράφια πολλά άτομα και πέταξαν τα σακίδια τους. Έτρεχα με ταχύτητα και αρχικά σκέφθηκα να αναπτύξω ακόμα περισσότερη, αλλά υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσω κάποιους και θα γινόταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Έτσι αμέσως έκανα αναστροφή και γύρισα προς τα πίσω. Ευτυχώς πρόλαβα“, ανέφερε φανερά ταραγμένη η Κατερίνα Φωτιάδου.

Ποιες ήταν οι επόμενες κινήσεις της; “Το συμβάν το έχω αναφέρει στην αστυνομία, η οποία μου είπαν πως θα επιληφθεί του θέματος. Δεν συνέχισα για την δουλειά μου και γύρισα πίσω. Πρωτίστως ενημέρωσα όμως την αστυνομία. Φυσικά και τρόμαξα πολύ, αφού όταν ξαφνικά πετάγονται στον δρόμο σου και πετούν τα πράγματα τους τόσα άτομα και δεν ξέρεις τι σκέφτονται, ούτε ποιες είναι οι προθέσεις τους, άνθρωποι δυστυχισμένοι, ταλαιπωρημένοι, με άλλη νοοτροπία και κουλτούρα, πως να μην φοβηθείς”;

Μάλιστα η κ.Φωτιάδου επεσήμανε ότι και άλλοι συνάδερφοι της συνάντησαν τους λαθρομετανάστες αυτούς. “Εκείνο τον δρόμο τον χρησιμοποιούν και άλλοι συνάδερφοι και επαγγελματίες καθημερινά. Μου είπαν όταν επικοινώνησα με το σχολείο για να τους ενημερώσω γι’ αυτό που συνέβη, ότι τους συνάντησαν και αυτοί νωρίτερα πηγαίνοντας στον ίδιο δρόμο, αλλά επειδή ήταν περισσότεροι και με περισσότερα αυτοκίνητα, δεν έγινε τίποτα”.