Σουφλί ΤΩΡΑ: Μπλόκο 20 λαθρομεταναστών στο αυτοκίνητο καθηγήτριας, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου – Τι ακολούθησε

Σουφλί ΤΩΡΑ: Μπλόκο 20 λαθρομεταναστών στο αυτοκίνητο καθηγήτριας, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου – Τι ακολούθησε

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, σε επαρχιακό δρόμο του Σουφλίου, όταν περισσότεροι από 20 λαθρομετανάστες επιχείρησαν μπλόκο στο αυτοκίνητο της καθηγήτριας και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Έβρου Κατερίνας Φωτιάδου, η οποία ευτυχώς ενήργησε γρήγορα και ψύχραιμα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Radio και τον Σταύρο Αποστολίδη, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο της στον δρόμο Πρωτοκκλησίου-Μαυροκκλησίου, ώστε να πάει στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου όπου διδάσκει, δύο λαθρομετανάστες αρχικά την είδαν να φτάνει προς το μέρος τους και ξαφνικά από τις άκρες του δρόμου πετάχθηκαν περισσότερα από 20 με 30 άτομα και πέταξαν τα σακίδια τους μέσα στον δρόμο. Με ξεκάθαρο στόχο προφανώς για να σταματήσει και να της αρπάξουν το αυτοκίνητο για να μετακινηθούν ή και πολύ χειρότερα πράγματα.

Όπως είπε η κ.Φωτιάδου: “Ενώ πήγαινα σήμερα το πρωί στους Μεταξάδες όπου είμαι καθηγήτρια και έστριψα από την Μάνδρα προς Βρυσικά, στο δρόμο μεταξύ Πρωτοκκλησίου-Μαυροκκλησίου, είδα αρχικά από μακριά δύο άτομα, μετανάστες, παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι κοιτούσαν το αυτοκίνητο. Ξαφνικά πετάχθηκαν στον δρόμο από τις άκρες, μέσα απ’ τα χωράφια πολλά άτομα και πέταξαν τα σακίδια τους. Έτρεχα με ταχύτητα και αρχικά σκέφθηκα να αναπτύξω ακόμα περισσότερη, αλλά υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσω κάποιους και θα γινόταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Έτσι αμέσως έκανα αναστροφή και γύρισα προς τα πίσω. Ευτυχώς πρόλαβα“, ανέφερε φανερά ταραγμένη η Κατερίνα Φωτιάδου.

Ποιες ήταν οι επόμενες κινήσεις της; “Το συμβάν το έχω αναφέρει στην αστυνομία, η οποία μου είπαν πως θα επιληφθεί του θέματος. Δεν συνέχισα για την δουλειά μου και γύρισα πίσω. Πρωτίστως ενημέρωσα όμως την αστυνομία. Φυσικά και τρόμαξα πολύ, αφού όταν ξαφνικά πετάγονται στον δρόμο σου και πετούν τα πράγματα τους τόσα άτομα και δεν ξέρεις τι σκέφτονται, ούτε ποιες είναι οι προθέσεις τους, άνθρωποι δυστυχισμένοι, ταλαιπωρημένοι, με άλλη νοοτροπία και κουλτούρα, πως να μην φοβηθείς”;

Μάλιστα η κ.Φωτιάδου επεσήμανε ότι και άλλοι συνάδερφοι της συνάντησαν τους λαθρομετανάστες αυτούς. “Εκείνο τον δρόμο τον χρησιμοποιούν και άλλοι συνάδερφοι και επαγγελματίες καθημερινά. Μου είπαν όταν επικοινώνησα με το σχολείο για να τους ενημερώσω γι’ αυτό που συνέβη, ότι τους συνάντησαν και αυτοί νωρίτερα πηγαίνοντας στον ίδιο δρόμο, αλλά επειδή ήταν περισσότεροι και με περισσότερα αυτοκίνητα, δεν έγινε τίποτα”.

6 Σχόλια

 1. ΜΚΟ τι λένε και οι συμπονιαρηδες? Τι λένε γι αυτο περιμένετε με σταυρωμένα τα χέρια ανίκανοι πολιτικοί βέβαια εσείς μένετε σε βορεια προάστια και τους κρατάτε μακριά σας τους ΛΑΘΡΟ έλα όμως που κάνεις σας δεν είναι ασφαλής γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν να έρχονται έχει λεφτά η υποθεση

 2. Συνοριοφυλακή, φράχτες, αστυνομία, στρατός, frontex, λιμενικό
  και η μετανάστευση συνεχίζει χωρίς τέλος!
  Να αναρωτηθώ αν κάνουν την δουλειά τους και γιατί πληρώνονται;
  Να αναρωτηθώ αν υφίσταται η έννοια του κράτους;
  Οι ευρωπαίοι ξέρουν τι θέλουν και εμείς ακόμα δουλευόμαστε μεταξύ μας.
  Για πόσα χρόνια θα συζητάνε ΑΠΡΑΓΟΙ για ασύμμετρες απειλές;
  Kύριοι βουλευτές της ΝΔ, υπάρχετε;
  Τοπικοί άρχοντες υπάρχει περίπτωση να δείξετε την δυσφορία σας ή βολευτήκατε με τις δήθεν δηλώσεις ότι δεν θα γίνει εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών στην περιοχή;

 3. Sophie, οι λάθρο απο τα “βόρεια προάστια” μπαίνουν στην Ελλάδα όπως και από τα θαλάσσια σύνορα. Συνεπώς κάθε άλλο παρά μακριά τους κρατάνε..
  Βασίλη, το στρατό βγάλτον από τη συζήτηση, ουδεμία σχέση έχει με την φύλαξη των συνόρων όσον αφορά τους λάθρο, ΟΥΔΕΜΙΑ. Όπως επίσης η frontex δεν ήρθε για αποτροπή, αλλά καταγραφή και διάσωση κάνει κατά βάση. Οπότε ότι γίνεται είναι από την αστυνομία και το λιμενικό.. Το θέμα είναι ότι πληρώνουμε και στρατό..

 4. Αν διαβάζατε αυτά, δε θα ερχόσασταν κι εσείς το επόμενο πρωί στην Ελλάδα;

  Freepen.gr – Αν υποθέσουμε ότι ζείτε κάπου στο Μπαγκλαντές, το Μαρόκο, το Πακιστάν και διαβάζετε ή σας ενημερώνουν πως σε ιστοσελίδα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ [estia.unhcr.gr] για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ αναφέρεται το εξής:
  Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνεργάζεται με την ελληνική Κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα και τη στήριξη μέσω προπληρωμένων καρτών των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA, με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Η στέγαση σε διαμερίσματα βελτιώνει την καθημερινότητα των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες, συμπεριλαμβανόμενης και της εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο σταδιακά υποστηρίζεται η ένταξη αυτών που θα παραμείνουν στη χώρα. Η τοπική κοινωνία εμπλουτίζεται με τη συνύπαρξη με τα νέα μέλη της ενώ η τοπική οικονομία ενισχύεται με την ενοικίαση των διαμερισμάτων.
  Η οικονομική υποστήριξη μέσω προπληρωμένων καρτών ενισχύει το αίσθημα αξιοπρέπειας και ενδυναμώνει τους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέξουν πώς θα καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Παράλληλα ενισχύεται άμεσα η τοπική αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.
  Και ύστερα σας ενημέρωναν με βάση όσα αναφέρονται εδώ asylo.gov.gr ότι έχετε 66,5% πιθανότητα η αίτησή σας να γίνει αποδεκτή:
  Δε θα επιθυμούσατε να έρθετε κι εσείς στην Ελλάδα αιτούμενοι ασύλου;
  https://ethnegersis.blogspot.com/2019/10/blog-post_805.html

 5. Γιώργο
  σίγουρα δεν είναι δουλειά του στρατού, όμως όταν έχουμε πλημμύρες, απεργίες, πυρκαγιές και οτιδήποτε άλλο τους φωτίσει στην κυβέρνηση είναι ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ!
  Τώρα προφανώς δεν είναι εθνική ανάγκη! Ωραία!

 6. Η ανθελληνική πολιτική του Σύριζα στο “μεταναστευτικό” συνεχίζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Αν στόχος τους είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μουσουλμανικό απόπατο, ας συνεχίσουν έτσι. Υπάρχει λύση; Υπάρχει. https://www.youtube.com/watch?v=1TXqLLFLztc&feature=share

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*