Ορεστιάδα: Βοθρολύματα από το ΚΥΤ Φυλακίου χύνονται ανεξέλεγκτα και φτάνουν ως το χωριό

Ορεστιάδα: Βοθρολύματα από το ΚΥΤ Φυλακίου χύνονται ανεξέλεγκτα και φτάνουν ως το χωριό

Μια κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο χωριό Φυλάκιο της Ορεστιάδας, όπου βρίσκονται το Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) αλλά και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) με πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, συνεχίζεται χωρίς να δοθεί η παραμικρή λύση.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το Video που δημοσιεύουμε, τα βοθρολύματα τρέχουν από μια σωλήνα αλλά και έξω από αυτήν, απ’ το ένα κέντρο που μένουν δεκάδες άτομα τα οποία πέρασαν από την Τουρκία στην χώρα μας και καταλήγουν μέχρι την είσοδο του άλλου. Από εκεί συνεχίζουν και μέσα από τα χωράφια φτάνουν κοντά στο χωριό. Η βρώμα και δυσωδία είναι έντονα και παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων κατά καιρούς, λύση δεν έχει βρεθεί.

Όταν δημιουργήθηκαν πριν από πολλά χρόνια τόσο το ΚΥΤ όσο και το ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, στις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων, πήραν διαβεβαιώσεις ότι θα δημιουργηθεί… Βιολογικός Καθαρισμός και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όσο όμως τον είδατε εσείς, τόσο τον είδαν και οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού της Ορεστιάδας, όπου υπάρχει η μοναδική δομή φιλοξενίας και φύλαξης προσφύγων και κυρίως λαθρομεταναστών.

Ο δήμος Ορεστιάδας και συγκεκριμένα ο δήμαρχος του Βασίλης Μαυρίδης γνωρίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά όπως είχε δηλώσει και παλαιότερα δεν μπορούσε να… συνεννοηθεί με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επί Δημήτρη Βίτσα. Τώρα που άλλαξε η Κυβέρνηση και το θέμα χειρίζεται ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπεύθυνος για την μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος, μήπως πρέπει να προσπαθήσει να βρει λύση. Γιατί όπως λένε οι κάτοικοι του Φυλακίου, η κατάσταση αυτή δεν αντέχεται άλλο και υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για την δική τους υγείας, αλλά και για όσους μένουν στα δυο συγκεκριμένα κέντρα, καθώς και για τους εργαζόμενους σε αυτά.

 

Ένα σχόλιο

  1. Όλα από τον Έλληνα πολίτη τα περιμένουνε ας κα ουνε κάτι και οι ΜΚΟ τόσα λεφτά εισπράττουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτόν τον ανθρώπων ας κερδίσει αυτό το κράτος κάτι μικρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*