Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: Πλημμύρισε και έκλεισε ο δρόμος στη στροφή του Εγνατία- Προσπάθειες να δοθεί λύση

Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: Πλημμύρισε και έκλεισε ο δρόμος στη στροφή του Εγνατία- Προσπάθειες να δοθεί λύση

Η έντονη βροχόπτωση στην Αλεξανδρούπολη, σε συνδυασμό με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον αγωγό ομβρύων υδάτων στην στροφή του Εγνατία, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο παραλιακός δρόμος στην περιοχή της Απολλωνιάδας και η Τροχαία να τον κλείσει προληπτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νοτιάς έφερε άμμο και “έφραξε” το στόμιο του αγωγού από τον οποίο διοχετεύονται τα νερά που μαζεύονται στο χώρο του πάρκινγκ αλλά και την κάτω πλευρά του γηπέδου “Φώτης Κοσμάς, καθώς και της στροφής του ξενοδοχείου Εγνατία, προς τη θάλασσα. Έτσι το νερό δεν είχε διέξοδο, από το ένα ρεύμα ειδικά που βρίσκονται προς την πλευρά του γηπέδου “καβάλησε” ακόμα και το διαχωριστικό και έτσι αποφασίστηκε να κλείσει για λόγους ασφαλείας και αποφυγή ατυχημάτων.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης που βρίσκεται στην Αθήνα επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, έχει “ανοιχτή γραμμή” με την ΔΕΥΑΑ και τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκο Αραμπατζή και Καθαριότητας Ηλία Δαστερίδη, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑΑ και του δήμου Αλεξανδρούπολης γενικότερα βρίσκονται στο σημείο και καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση με τα νερά και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Κυρίως να… ξεβουλώσει το στόμιο του αγωγού που καταλήγει στην θάλασσα και εκτιμάται ότι προκάλεσε το πρόβλημα.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι έγιναν πριν λίγους μήνες έργα ανάπλασης και υπήρξαν παρεμβάσεις από την κατασκευαστική εταιρεία “Μιχ. Κούγκουλος” που έχει αναλάβει το έργο. Αυτή την στιγμή είναι άγνωστο πως προέκυψε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά από αύριο σίγουρα θα εξεταστούν οι μελέτες που έγιναν από τους μηχανικούς του δήμου για την συγκεκριμένη περιοχή, τι ακριβώς προέβλεπαν αυτές και αν εφαρμόστηκαν κατά γράμμα ή υπήρξαν… αστοχίες ή ακόμα και κακοτεχνίες.

7 Σχόλια

 1. Αν δεν καθαρίσει το μαγαζί από τα βαρίδια οι Ράσπουτην θα ευδοκιμούν

 2. Να πλημμηριζεις μισό μέτρο από το θάλασσα αυτό είναι τέχνη…

 3. Όσοι γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ ξέρουμε το πρόβλημα στην περιοχή. Αγωγός γεμάτος από το Νοτιά. Τώρα όλα τ’ άλλα είναι να έχουμε κάτι να πούμε και να γράψουμε.

 4. Απο τον νοτια καταστρεφονται τα αθλια εργα ανικανων “μηχανικων και πολιτικων”.Στον καιρο θα χρεωσετε και το κυκλοφοριακο χαος της πολης;

 5. Γιάγκος Ευθύμης

  Πολλά έργα στην Αλεξανδρούπολη έγιναν για τα μάτια προσφέροντας στην πόλη μόνο προβλήματα στερούνται αποτελεσματικότητας, εναρμόνισης με δεδομένα της ανάγκες στο άμεσο μέλλον, και τέλος η αρμονία που θα έκανε την εικόνα της Αλεξανδρούπολης ελκυστική χάνεται από ένα συνονθύλευμα όγκων και καταστάσεων που βιώνουμε. Το οποίο έργο λοιπόν θα πρέπει να είναι λειτουργικό και να δένει αρμονικά με τον υπόλοιπο ιστό της πόλης, και όλα αυτά με ένα ενιαίο στόχο στην ανάδειξη, της πόλης, σαν πόλο έλξης, και ευχάριστης διαβίωσης σε αυτήν. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

 6. Έργα καταστροφής πόλης είναι αυτά,ούτε ελκυστικά,ούτε για διαβίωση,ούτε για τουριστικά ούτε για τίποτα. είναι και το μόνο που είναι ότι χάλασε η πόλη.
  Αμφιβάλω αν έγιναν σοβαρές μελέτες μπας και αποφύγουμε τα προβλήματα.
  Ο Καιρός είναι καιρός και όλο προβλήματα δημιουργεί εδώ και πόσα χρόνια,καλά έκαναν τον κυματοθραύστη στις ταβέρνες όμως δεν έκαναν σωστά τα υπόλοιπα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*