“Είναι στο χέρι μας”: “Συγχωνεύονται τρία Γυμνάσια και Λύκεια. Τσάμπα τα ροδοπέταλα στην υφυπουργό Παιδείας”

“Είναι στο χέρι μας”: “Συγχωνεύονται τρία Γυμνάσια και Λύκεια. Τσάμπα τα ροδοπέταλα στην υφυπουργό Παιδείας”

Ανακοίνωση-καταγγελία για την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση τριών σχολικών μονάδων του δήμου Ορεστιάδας, με την σύμπτυξη τους από Γυμνάσια-Λύκεια σε Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις, εξέδωσε η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας”.

Κι επειδή μια από τις μονάδες αυτές είναι το Γυμνάσιο και Λύκειο της Νέας Βύσσας όπου είχε γίνει δεκτή με… ροδοπέταλα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, επισημαίνουν πως πήγαν… τσάμπα όλα αυτά.

“Με πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και στο πλαίσιο των προτάσεων για τις «μεταβολές σχολικών μονάδων», που ζήτησε το υπουργείο Παιδείας, συρρικνώνονται δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Έβρο, στις οποίες περιλαμβάνονται και σχολικές μονάδες του δήμου Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά το Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Λύκειο Ορεστιάδας, τα οποία προτείνεται να συμπτυχθούν και να αποτελέσουν «Εσπερινό Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις», το Γυμνάσιο – Λύκειο Νέα Βύσσας και το Γυμνάσιο – Λύκειο Δικαίων, για τα οποία επίσης προτείνεται να γίνουν «Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις».

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως οι επόμενες προτάσεις που θα κατατεθούν θα αφορούν στην πλήρη κατάργηση κάποιων εκ των προαναφερόμενων σχολικών μονάδων. Το “ξήλωμα” της δημόσιας εκπαίδευσης, της υποβάθμισης και της απαξίωσης της στον δήμο Ορεστιάδας, που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζεται. Αντί να ενισχύεται η δημόσια εκπαίδευση σε μια περιοχή με έντονο δημογραφικό πρόβλημα, να διευκολύνεται η ζωή των νέων ζευγαριών και να στηρίζονται τα παιδιά που έχουν απομείνει, διαλύουν κι όσα έμειναν.

Ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών δήμου Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» προειδοποιούμε να ΜΗΝ τολμήσουν να αγγίξουν τις ήδη υποβαθμισμένες και συρρικνωμένες δομές παιδείας που έχουν απομείνει στο δήμο Ορεστιάδας. Τα σχέδιά τους για περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας δεν θα περάσουν. Ζητάμε τη στήριξη, αναβάθμιση και ενδυνάμωση της εκπαίδευσης στο δήμο Ορεστιάδας και όχι την πλήρη διάλυσή της.

Ζητάμε και θα καταθέσουμε αίτημα για άμεση, έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ή την επίσπευση του προγραμματισμένου για την ερχόμενη Τρίτη (03-12-19), καθώς μέχρι την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας θα πρέπει να αποστείλει τη σχετική γνωμοδότηση. Σε αυτήν θα πρέπει να εκφράζεται η πλήρης και κάθετη αντίθεση και αντίδρασή μας στη συγκεκριμένη πρόταση.

ΥΓ. Τσάμπα πήγαν τα ροδοπέταλα στην υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στη Νέα Βύσσα… Η υποτέλεια δεν απέδωσε!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*