Θρακιώτικα κάλαντα και χοροί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Σύλλογο “Η Αγία Σοφία” Φερών

Θρακιώτικα κάλαντα και χοροί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Σύλλογο “Η Αγία Σοφία” Φερών

Τα θρακιώτικα κάλαντα αλλά και θρακιώτικους χορούς και τραγούδια, παρουσίασαν σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τα μέλη του Επιμορφωτικού Συλλόγου Φερών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Αντιπροσωπεία 25 ατόμων μαζί με τον “Πουρπούρη”, που ήταν το τελευταίο διήμερο στην Αθήνα συμμετέχοντας στην δράση επικοινωνιακής και τουριστικής προβολής που υλοποίησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης στο αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Εκεί παρουσίασαν τα κάλαντα, αλλά και τραγούδια, χορούς από την Μακρά Γέφυρα της Ανατολικής Θράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, φορώντας την θρακιώτικη φορεσιά που λίγες ημέρες πριν παρουσιάστηκε στο ίδιο μέρος και έγινε μέρος της προεδρικής φρουράς. Παράλληλα του δώρισαν παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα.

Λίγο νωρίτερα, τα μέλη του συλλόγου “Η Αγία Σοφία” Φερών με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους Μαρίνο Δέδογλου, τραγούδησαν τα κάλαντα στους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

Gepostet von Dimitra Psychogiou am Dienstag, 24. Dezember 2019

Παράλληλα, φωτογραφήθηκαν με τον εύζωνα που φοράει πλέον την παραδοσιακή θρακιώτικη φορεσιά, η οποία εντάχθηκε πριν λίγες ημέρες στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς, σε μια συγκινητική εκδήλωση.