Καραμανλής: Η Κυβέρνηση δημοπρατεί τον Μάιο το σπουδαίο έργο της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης

Καραμανλής: Η Κυβέρνηση δημοπρατεί τον Μάιο το σπουδαίο έργο της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης

Ένα εμφατικό έργο τεράστιας σημασίας για την Αλεξανδρούπολη και όλη την περιοχή, το οποίο καθυστερεί εδώ και χρόνια, φαίνεται ότι βρίσκεται μια “ανάσα” ή καλύτερα τέσσερις μήνες πριν από την δημοπράτηση του.

Πρόκειται για την Ανατολική Περιφερειακή Οδό της πόλης, που θα ξεκινάει από το λιμάνι και θα το συνδέει με την Εγνατία Οδό, δίνοντας σημαντικές κυκλοφοριακές λύσεις αλλά παράλληλα αυξάνοντας την υπεραξία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μια και η συγκεκριμένη οδός δίνει λύσεις στην μεταφορά από και προς αυτό των εμπορευμάτων και όχι μόνο.

Το έργο λοιπόν μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από την Κυβέρνηση της Ν.Δ και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής την Τετάρτη, στον Πρόεδρο του ΟΛΑ Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου. Το δίδυμο της διοίκησης του ΟΛΑ τον επισκέφθηκε στο γραφείο του για μια σειρά από σοβαρά θέματα, όπως ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του λιμανιού και τα έργα στα λιμάνια Καμαριώτισσας και Θέρμων της Σαμοθράκης και εκεί άκουσαν τα πολύ ευχάριστα νέα για την Αλεξανδρούπολη. Τα οποία μάλιστα μετέφερε  στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου ενημερώνοντας τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τους δημοτικούς συμβούλους.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, ο κ.Καραμανλής τους ανακοίνωσε κατηγορηματικά ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει τον ερχόμενο Μάϊο και ο φορέας δημοπράτησης θα είναι η Εγνατία Οδός καθώς έχει την κατάλληλη εμπειρία.