Το Σιφώνι: Οι Δημότες άκουσαν το… καμπανάκι για το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας

Το Σιφώνι: Οι Δημότες άκουσαν το… καμπανάκι για το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας

Με χαρά άκουσα ότι το καμπανάκι που χτυπήσαμε σχετικά με την ίδρυση θερμοηλεκτρικού σταθμού – μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση καυσίμου φυσικού αερίου της εταιρείας «DAMCO ENERGY Α.Ε. στην ΒΙ.ΠΕ στον Άβαντα, ακούστηκε από αρκετά αυτιά ευαισθητοποιημένων Δημοτών.

 Με πρωτοβουλία κάποιων κατοίκων της περιοχής δημιουργείται μια κίνηση Δημοτών, η οποία θα αναζητήσει τους λόγους που κάποιοι επέβαλαν την “άκρα του τάφου σιωπή” σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τους κατοίκους που ζουν στην περιοχή, το περιβάλλον για το οποίο όλοι όψιμα ενδιαφερόμαστε, τους συμβιβασμούς που πρέπει να κάνουμε στο βωμό της ανάπτυξης και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτούς τους συμβιβασμούς.

 Εύγε σε αυτούς που έστω και αργά έστω και δειλά δειλά ξεπροβάλλουν απαιτώντας ενημέρωση.

 Θα παρακολουθούμε και θα στηρίζουμε κάθε ενέργεια αυτών των Δημοτών προς την κατεύθυνση της υγιούς διεκδίκησης.

 Σ΄αυτό τον 1ο πυρήνα των πρωτοστατών, ελπίζουμε ότι θα δούμε εμβληματικές θεσμικές προσωπικότητες της περιοχής που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον του τόπου μας σε πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικολογικό επίπεδο.

 Προς το παρόν αφιερώνουμε σε όσους για οποιοδήποτε λόγο σφυρίζουν κλέφτικα για το θέμα, την εκπληκτική ερμηνεία του αλησμόνητου Νίκου Ξυλούρη: