Στον Έβρο βρίσκονται ο υπουργός Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Α.Στεφανής – Αποτράπηκαν 9.972 παράνομες είσοδοι

Στον Έβρο βρίσκονται ο υπουργός Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Α.Στεφανής – Αποτράπηκαν 9.972 παράνομες είσοδοι

Στον Έβρο βρίσκονται από το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, προκειμένου να επιθεωρήσουν την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά και θέλουν να εισβάλουν στην χώρα μας.

Λίγο πριν πετάξει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τον Έβρο με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο  ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: “Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες”. Ο κ. Στεφανής αποκάλυψε ότι μέσα σε μία μέρα, χθες, έγιναν 9.972 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα από την ελληνοτουρκική μεθόριο. Επεσήμανε ότι υπάρχει σχέδιο, οι δυνάμεις στον Έβρο ενισχύονται συνεχώς και τα σύνορα «σφραγίζονται».

Στον Έβρο και τα δυο βράδια ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

Στον Έβρο βρίσκεται τις δυο τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα στις Καστανιές όπου υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. Μάλιστα τόσο το βράδυ της Παρασκευής όσο και χθες το Σάββατο, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη που είναι ως γνωστόν από την Καβύλη, παρέμειναν επί ώρες στην περιοχή του Τελωνείου των Καστανεών και έβλεπαν τις προσπάθειες των αστυνομικών και του στρατού να αποτρέψουν την είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών που επιχειρούσαν απόπειρες εισβολής στο ελληνικό έδαφος.

Ο κ.Μέτιος απέφυγε τις δηλώσεις, αλλά ενημέρωνε σε πολιτικό επίπεδο την Αθήνα για όσα συμβαίνουν και τις εξελίξεις που υπήρχαν, ενώ μαζί και με τον βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ενημερώνονταν από τον Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜ-Θ Πασχάλη Συριτούδη για τις κινήσεις αποτροπής.